Книги - печат

Книги – цена за печат, ISBN код за авторски права, редакция, дизайн

Искаш ли Най-После Твоята Книга на Бял Свят, без да Губиш Време, Средства и Усилия?

Нов и Различен Начин на Работа по Пътя ти към Издаване на Книга. Ще Ти Помогнем в Избора на Размер, Избор на Корица, Хартии, Разумен, Първоначален Тираж

Без да губиш време да ровиш в сайтове на печатници. Без да се чудиш коя печатница да избереш. Без да разбереш от читатели/ клиенти след няколко месеца, че в съдържанието има липсваща информация. Без да се чудиш как да направиш дизайн на корицата и да подредиш съдържанието.

Гарантираме, че ако съдържанието е интересно, ще се заемем и с продажбата

Пиши ни във viber:


“Усилията, които похабих преди да ви открия почти ме разубедиха от “великото” начинание да издам книгата си. Звънях по печатници и издателства и получавах просто някакви оферти . В един момент осъзнах, че офертата за печат не е най-важното, а професионалисти, които да ме преведат целия процес”

….сподели един от последните автори, с когото работихме.

… след като го преведохме по пътя на издаване на книга – това, което възнамеряваме да направим и с теб

А именно…

Ще ти посочим значението на всеки компонент по веригата и така ще:
получиш книга с въздействаща визия за успешна продажба
разбереш колко важен е избора на хартия на база тематиката на книгата
✅ ще определим цената, на която ще се продава книгата

И всичко това без да:
❌се опитваш да отгатнеш как да изглежда книгата
❌ обикаляш по борси за хартия
❌ преровиш стотици, подобни книги в книжарницата, за да сравняваш цени

Книгите са велико изкуство и източник на вдъхновение за милиони хора по целия свят. Ето някои мисли на тема книги:

Книгите са пътешествия. Някои ви променят, някои ви изострят, някои ви правят по-добри. На някои ставате по-силни, а на други, когато ги прочетете, се връщате в собственото си битие.” – Израел Зангвил


“Книгите са огледало: ако нещо в тях не ти харесва, не можеш да очакваш да се промени, ако един път започнеш да ги четеш.” – Джордж Р.Р. Мартин


“Всяка книга, която прочетем, ни променя. Затова сме опасни за тези, които искат да ни лишат от правото на образование.” – Малила Юсуфзай


“Книгите са училището на училищата, и те са достъпни за всеки.” – Луис Л’Амур


“Една книга е като градина, която може да се носи в джоба.” – Китайска поговорка


“Книгите не са просто страници от хартия, а портали, които ни пренасят в светове извън нашето въображение.” – Джеймс Рассел Лоуел


“Книгите са тихи, но могат да те разведрят или те карат да плачеш, те могат да те научат или да те забавляват. Може да си ги вземеш навсякъде, и те никога не ще ти откажат или те предадат.” – Лий Чайлд


Истината е, че

В сайтовете на печатници ще прочетеш колко модерни и мощни машини имат.
Хората настройват, използват възможностите на машините.
Обърни внимание дали в някой сайт на печатница освен нашия се споменава, че най-голямото предимство са добрите печатари, с които разполагат? Ето – ние ти го казваме.

Ще срещнеш и гаранции “за най-високо качество на най-ниски цени”.
В магазина – продуктите с най-ниска цена, дали според теб са най-качествени?
Ние сме откровени с теб и ти казваме, че е възможно нашата цена да е по-висока.
Разликата е, че след половин година няма опасност да прочетеше как читатели са забелязали липса на информация в съдържанието.

Огромният, няколко десетилетен опит също се използва за привличане на вниманието.
Ние имаме двадесет годишен опит, но това реши ли ти приблема?

Споделяме ти следното: Издавали сме четири, собствени вестника и луксозно списание, което би трябвало за теб да означава, че имаме достатъчен опит в издаването, защото печатът не е основният компонент.
Задай си въпросът какво те интересува – от  печатницата да получиш някаква цена, за някакъв тираж или да получаваш информация по време на целия процес на реализацията?
След като четеш това – ти все още не си взел решение на кого да се довериш, защото каквото и да ти говорят – издаването на книга е твърде лично решение, продължителен процес, чийто завършек е раждането на книгата.

Книгите имат уникалната способност да вълнуват, вдъхновяват, образоват и променят хората. Те са неизчерпаем източник на знание, развлечение и растеж, и заслужават място в сърцата и умовете на всеки човек.

Книги, издават все повече непрофесионални автори, вдъхновени от възможността мислите им да достигнат до огромна аудитория във формата на книга

Авторите не са наясно как ще протича процесът на издаване на книгата – от редакцията и корекцията на текста до дизайна на корицата и разпространението на книгата.

Съвременните технологии за печат, позволяват на всеки да бъде автор, но

….повечето автори нямат проблем да напишат книгата, а какво да правят след това

С други думи, повечето автори са обречени на провал, ако нямат професионален партньор.

Дори Да Нямаш Предишен Опит и Да На Знаеш Какво Да Правиш – Ние сме тук, за да ти помогнем

Пиши ни във viber:

Често задавани въпроси:

– Предлагате ли печат на книги в малък тираж – единични бройки?

– Единичната цена за печат на книги в малък тираж или единични бройки е висока, особено ако не разполагате с файл за печат в pdf.  Няма как да се разпечата текстовия файл и трябва да се направи файл за печат, сумата е от 100 лв. Като прибавим и дизайна на корицата – сумата може да достигне 130-180 лв. с ДДС. И се получава парадоксът книги, чиято единична цена е 5 лв., заплащайки подготовката на файл за печат – да струват като единична цена над 20 лв. и повече.

– Можете ли да принтирате книги от pdf?

– Принтираме, печатаме книги само от поточен pdf. Това е файл, съставен от страниците, които са подредени в един файл –  една след друга. Получава се колона от страници и затоева се нарича поточен pdf.

– Нямам представа как се издава книги и се притеснявам дали ще се справя.


– Разбира се, че се вълнувате от първата си книга. В същото време нямате представа за процеса. Ние затова сме тук – за да ви вдъхнем увереност и преведем по пътя на раждането на първата книга. От 2004 г. се занимаваме с издателска дейност – вестници, списания, книги, алманах, учебници.

– Може ли да ви пратя файл в Word и да получа едно копие?


– Word е удобен формат за отпечатване на принтера в офиса или в къщи. За да отпечатаме качествено копие, се нуждаем от файл в PDF, който ще подготвим.

– Какво е необходимо, за да изработите дизайн за корицата?

– Изпратете ни снимки, текст, заглавие и инструкции – например: Представям си корицата да е на черен фон, като снимката е в центъра. Освен снимката на главната страница ще присъства заглавието и т.н.

Ако Вие ще подавате файл за печат на корицата – моля препратете тази схема на Вашия дизайнер:

– За да подготвите файл за печат за съдържанието, необходимо ли е да подравня текста както ще е в книгата?

– Не е необходимо. Процесът по ‘наливането’, подреждането на текста се нарича страниране. Необходим ни е само текста в Word, без да го оформяте. По-скоро ще ни затрудните.

– Искам книгата да е луксозна с дебели корици.

– Напоследък издаваме доста луксозни книги с твърди корици – готварски, детски, семейни албуми и т.н. Допълнително можем да поставим лъскав лак само на някой места (слективен, зонален лак), злато, сребро.

– Какво се иска от мен, за да получа цени за печат?


– Моля на имейл admin@tangram.bg, изпратете информация за:

 • Размер:
 • Цветност корица – едностранно, двустранно:
 • Брой страници книжно тяло – имайте предвид да са кратни на 4 – например: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40 и т.н.:
 • Цветност книжно тяло – черно бяло само текст, черно бяло текст и черно бели снимки, или всички страници са с цветни снимки.
 • Количество (тираж):

– Кой размер е стандартен?

– Да кажем А5 (148/210 мм.). Препоръчвам да отидете до книжарница. Разгледайте различни по размер книги. Като ‘видите’ вашия размер го изпратете. Можете да снимата и книгата, за да проверим лично.

– Искам да издам книга, която не е с черно бели, а с цветни страници, какво се иска от мен?


Книгите с цветни страници по принцип са луксозно изпълнение –  готварски рецепти, детски книжки, семейни фотоалбуми. Трябва да изпратите качествени снимки с резолюция 300 dpi като ги сортирате по следния начин:
1. Правите по една папка за всяка страница – например: Папка 1 съдържа всички снимки, текстове и инструкции за корицата на книгата.
2. Папка 2 е гърба на корицата. В нея сортирате снимки и текстове, които се отнасят за тази страница.
3. Папка 3 е информацията за страницата, която се пада дясната като отворите корицата.

– Само част от страниците са цветни, останалите черно бели.

Страниците се формират кратно на 4 или от един лист А3 излизат 2 листа А4 или 4 листа А5 (8 страници А5)
При заявен обем от 59 стр. книжно тяло, кратно на 8 е 8 = 64 стр.
Ако приемем, че 8 страници ще са цветни, останалите 54 страници ще са черно бели, то най-оптимална цена ще се получи ако цветните страници са една след друга – общо 8, а останлите 54 са след тях. Разбира се книгата може да започне с 8 черно бели страници и следващите 8 да са цветни и после да продължат други 8 черно бели и т.н.
Ако държите цветните страници да са произволно в книжното тяло, без да се спазва формулата, която ви написах по-горе, тогава се изчислява пълна цветност за цялата книга.

– Предлагате ли услугата Print on demand “принт он деманд” (печат при поискване)?

– Print on demand е възможен през последните години или това понятие означава да се поръча тираж 50-100 книги и когато се реализира да се поръча нова партида. Така не се налага инвестиция от няколко хиляди лева в тираж 1000 и повече броя, който трябва и да се складира някъде. Да – себестойността на една книга при тираж 50-100 безспорно е по-висока, но не харчите хиляди и не складираме. Имате възможност да подобрявате съдържанието като в движение подменяте или редактирате 🙂

Новини на тема книги:

 • Нови издания на Роалд Дал са критикувани заради пренаписване.
  Критиката е, че от книгите са променени части, в които се пише за пол, раса, наднормено тегло, психично здраве. В съдържанието вече отсъстват дебели и черни хора.
 • В Amazon Kindle се продават над 200 книги с автор ChatGPT.
  Изкуственият интелект за сега успешно навлиза в създаването на съдържание
 • За наградата Астрид Линтгрен са номирани трима българи.
  Номинацията е от фондация ‘Детски книги’.
 • Читалище ‘Съгласие 1869’ в Плевен притежава уникална книга за Васил Левски.

Дизайн на корица, страниране и предпечат промоция.

Пиши ни във viber:

AboutИвайло Манахов

Всички поръчки на рекламни материали са под мой контрол: Ивайло Манахов-управителя на Танграм медия груп ЕООД. Директен имейл: admin@tangram.bg 

4 comments

 1. Здравейте,
  интересувам се някой да ми изработи една съвсем семпла книжка за автомобилни технически прегледи. Ще съдържа около 40-50 страници, повечето повтаряеми. С кутийки за определените печати на автосервизи. Ще има по една много мъничка цветна иконка на всяка страница за вида дейност. Корицата ще е само цвят и подходящ шрифт, евентуално 2-3 иконки. Може ли някой да ми помогне и горе долу някакви ориентировъчни цени за изработка и за печатане? После как става разпространението?

  Пишете ми
  Поздрави

 2. Здравейте,

  Интересуваме дали може да отпечатате 3 книги по една бройка всяка (от поредица), за които текста и кориците са в pdf формат, всяка книга е от около 500-600 страници. Ако е възможно, за колко време след изпращане на материалите би могло да се случи.

  Ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.

  Благодаря предварително,
  Юлия Иванова

 3. Здравейте, бих искала да издам нещо като кръстословица от 12 страници. Всичко ще е черно бяло,освен корицата която ще е цветна. На всяка страница ще има по 1 кръстословица. Формат А5. Бих искала да издам 1 книжка,за да видя дали ще има интерес. И евентуално тогава да реша дали да поръчам повече. Можете ли да ми кажете,за каква сума говорим?

  1. Здравейте,
   Дали ще се разпечата една книжка или повече – най-важното условие е да разполагате с файл за печат. Моля изпратете на имейл PDF с наддадени + 5 мм. от всяка страна или във вашия случай ако размерът е 148/210 мм., трябва да получим файл 152/214 мм. Черните текстове в черния канал, цветните по CMYK. Ето изискванията към файловете за печат.

Comments are closed.