Векторизиране на лого, фирмен знак, съществуваща визитка...

Векторизиране на лого, фирмен знак

Векторизиране = преначертаване:

Векторизиране е преначертаване на съществуващо лого. Почти всеки ден на молбата да изпратите векторно лого за да направим дизайн на рекламните ви материали, изпращате логото от сайта – (вижте логото с камиона по-горе) с размер 5 килобайта.

Да – на екран вие го виждате добре, но след отпечатване логото ще изглежда накъсано. И независимо дали става въпрос за печат на визитки, винил, магнити за хладилник – не само ние – всички колеги, към които се обърнете ще ви искат векторно лого.
Резолюция е концентрацията на определен брой точки на инч и когато насищането е недостатъчно след печат обектите са пикселизирани.

Няма да се налага векторизиране ако изпратите файл на логото с някое от разширенията: pdf; .ai; .cdr; .tif; .psd; .eps

Разширение на файла са буквите, с които завършва името на файла – например:

  • Файл с разширение .pdf, би изглеждал така: tangram.pdf
  • Файл с разширение .ai би изглеждал така: tangram.ai
  • В 99 % от случаите вашите лога са с разширение .jpg; .png и това е така, защото рекламните агенции, дизайнерите и въобще хората, които боравят с файлове ви ги изпращат с тези разширения и с ниска резолюция, за да ги отваряте лесно на телефона, да слагате логото в интернет пространството. И точно, когато стигнем до печата, точно тези “малки” лога ни създават главоболия, защото искаме да отпечатаме рекламните материали с високо качество, а получаваме от вас файлове с ниска резолюция.

Защо векторизирането се заплаща?

Погледнете логото вляво и логото вдясно. Виждате ли размзването? За да се получи дясното лого, лявото се вкарва в програмата за графичен дизайн и се пречертава всяка точка, буква линийка. За да си представите процеса – вземете лист и химикал и се опитайте да го начертаете. Трудно е нали? Прецизното пречертаване изисква уменията на професионалист, а това означава влагане на: Време, умения, опит, въображение.

Векторизиране на лого, фирмен знак, съществуваща визитка...

Векторизиране на лого, фирмен знак, съществуваща визитка…

Кликнете на иконката за да посетите facebook страницата на Танграм и да ни отправите запитване или да се свържете с нас

 

Останала ви е само една визитка и не разполагате с файл за печат. Изпращате сканирано копие или снимка на визитката. В отдела по предпечат започват да чертаят точка по точка, всеки детайл от логото или фирмения знак. Точките се съединяват в линия. Вмъкват се цветовете и ето го новото, старо, векторизирано лого – готово за разпъване във всякакъв размер.

Векторизиране логото на Лапакъ от предварително подадена от клиента рисунка

Векторизиране логото на Лапакъ от предварително подадена от клиента рисунка

За вас клиентите е необяснимо защо след като това ни е работата, ви обясняваме колко е сложно да вземем последната ви визитка и да я напечатаме автоматично. Все още технологиите не са напреднали до там да мушнеш в един принтер последната визитка и от другата страна да излезе същата и си струва да мислим в това направление. До тогава ще се налага да заплащате за векторизирането на фирмени знаци, лога и т.н.

Векторизиране лого на Лапакъ

Векторизиране лого на Лапакъ

Цената?

е относителното понятие, защото трябва да изпратите на имейл това, с което разполагате. Ние ще изчислим усилието.

 

Лого, фирмен знак от Танграм

Разгледайте нашата Facebook страница.

Билблиотека шаблони с дизайн на визитки – тук. Ако ви хареса дизайн – изпратете ни го.

AboutИвайло Манахов

Всички поръчки на рекламни материали са под мой контрол: Ивайло Манахов-управителя на Танграм медия груп ЕООД. Директен имейл: admin@tangram.bg 

One comment

  1. Здравейте, фирмата се занимава с изработване на индивидуални подаръци и ми е необходимо логото да стане във векторен вариант. Интересъваме къде мога да ви пратя логото за даго видите, да ми кажете каква ще бъде цената, за колко време може да ми го изработите, и фактура ще можете ли да ми издадете,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *