За “малките текстове”

Тия дни пазарувах в METRO – предпочитам го, защото не ми крещят, че има салам Камчия само днес за 29 стотинки за 100 гр…..и жената на касата ме попитаха дали искам ментови бонбони….

Всеки път си казвам, че няма да им обръщам внимание и всеки път се дразня, защото си представям как ме застопорват на касата и започват дами предлагат по списък десетки и стотици артикули, които са безполезни и най-важното опасни за мен, но както и да е….

tekstat e sazdaden za da bade preduprejdenie kam chetqshtite

Не се сдържах и попитах жената дали е чела какво съдържат бонбоните, защото със сигурност има Е-та, които са вредни. Тя каза, че във всички храни имало Е-та и по тона почувствах, че иска да ме успокои, че всичко е вредно и просто трябва да се примирим…

Притиснах я със следващ въпрос: Дали не се притеснява, че тези бонбони могат да са опасни – примерно за диабетици и предлагайки ги – тя става съучастник в евентуален инцидент. Каза, че всеки бил длъжен да чете на гърба на опаковката :)

И беше абсолютно права. Преди година ми откриха проблем и вече чета всичко, което смятам да погълна. Жена ми има най-голяма вина за това и на нея трябва да се сърдят всички световни производители на вредни храни.

От менюто ни изчезнаха: Кока Кола, газирани напитки, млека и млечни продукти на растителна основа. Почти не купуваме колбаси, сладки изделия и т.н. и т.н.

Когато през девети век учениците на Кирил и Методий са пристигнали в България с кирилицата, надали са предполагали, че тя ще се използва за подвеждаща реклама

Когато през девети век учениците на Кирил и Методий са пристигнали в България с кирилицата, надали са предполагали, че тя ще се използва за подвеждаща реклама

Преди не само не четях “малкият текст”, но не се и замислях за неговото съществуване, само понякога се питах защо шрифтът е толкова ситен, а името на продукта толкова огромно :)

Вече чета “малкият текст” и при всички видове договори и бланки, защото се оказа, че “малкият текст” създава огромни проблеми.

Вече ми се чудят когато ми подадат някакъв лист за попълване защо освен предната страна, гледам съсредоточено и празния, бял гръб. Ами просто няколко “малки текста” ми създадоха огромни проблеми и вече им обръщам най-голямо внимание.

Един коментар по “За “малките текстове”

  1. Наистина е кофти, човек да чете всяко едно нещо, което ще похапне, но касиерката според мен е казало вярно нещо. Особено в България… почти всичко, което ядем е вредно, причината е ясна. В нито един хранителен продукт няма натурално нещо, само ни замазват очите, а в реалсност се произвеждат по съвсем друг начин.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *