Как да се пазим от рекламни агенти по телефона

Знайни и незнайни телефонни оператори/рки са инструктирани да обикалят сайтовете, да събират телефонни номера и да звънят с предложения. Като чуя нещо от сорта: “Добър ден, обаждам се от Бизнес адвертайзинг сълюшън мениджмънт и КО” и ми става ясно, че в ухото ми е влязъл досадник.

Стратегия 1: Ако имам време ги слушам няколко минути и след това вземам думата – все пак трябва да поддържам форма, а безплатни спаринги на добро ниво трудно се срещат. Рядко случвам на някой добър и не изпускам възможността да проверя нивото на обучение.

Стратегия 2: Усещам, че срещу мен е безинтересен досадник, необучен и немърлив в използването на думите и докато испусне “ИСКАМ да в предложа” и вече му обяснявам, че не е важно какво иска той, а какво искам аз. Понеже телето/мулето е обучавано като се “изпусне” първи път, да смете и да продължи все едно нищо не е станало и следва пак атака от типа: “Бих ИСКАЛ/А”, вече е налице някаква учтива форма “БИХ”, но това “искам” пак изиграва лоша шега.

Стратегия 3: Искат да ги свържа със собственика, но преди това питат аз кой съм :) Казвам, че съм подставено лице и те несхващайки иронията, започват да искат телефон на собственика. Продължавам да се забавлявам като обяснявам, че собственикът е от Сиера Леоне и там има проблеми с обхвата.
С повечето спираме до тук или защото не им разрешават да звънят извън България или защото им звучи непознато и не загряват какво е това Сиера Леоне.

За всеки случай запаметявам телефона и после задавам опция този номер да бъде блокиран при следващо обаждане :)

Ивайло Манахов

2 коментара по “Как да се пазим от рекламни агенти по телефона

  1. Наистина си страшен. :) За правиш такъв спаринг, трябва да си Не експерт, а гуру в тази област, а ти определено си. Между другото, благодаря за трика… и аз мисля да го използвам, ако нямаш против. :D

  2. :-) Значи…. не искаш “да ти повишат страницата в Гугъл” ?
    Тези нароили се бизнес каталози искащи между 100 и 300 лева за да направят копи->пейст на 10 снимки + един абзац от сайта ви са голяма напаст! Работят в комбина, като си обменят информацията с телефони, рекламодатели и т.н.
    От 2 години работя и за една фирма, на която и движа цялата реклама (поддръжка на няколко сайта + печатна реклама), телефона ми не е публикуван на нито едно място а често получавам обаждания като хората си мислят, че се обаждат на управителя или собственика. :-) Когато ги питам от къде имат този телефонен номер дежурния отговор е: “Ами така е записано при нас.”
    Една новачка направо ме разби. Като и казах, че управителя е на Луната за шишарки тя ме пита дали ще е удобно да звънне по-късно като се върне.
    Понякога е голям купон!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *