Уважаеми дами и господа от need.bg – в Танграм и котките знаят как да работят на компютър

Предполагам ви се е случвало да ви се обаждат от какви ли не онлайн каталози и да ви убеждават да рекламирате. Редовно се случва и на мен и винаги се изненадвам начина им на разговор.

По същия начин протече и разговорът ми с представител на Need.bg на 06.12.2012 г. около 10 ч. – прозвъняването беше от тел: 02 980 7023 от мъж, името му не запомних….

Уведоми ме, че Порталът за имоти на Варна www.imotdnes.com (собственост на Танграм), е регистриран от 2009 г. и предложи да ми сложи линк.

Попитах го запознат ли е с кои ключови думи е нашият интерес като поясних, че става въпрос за „имоти Варна” и същият ми заяви, че не са агенция за имоти, а онлайн каталог!?

Попитах го защо преди да започне да звъни не провери интересите на фирмата и същността на дейността. Докато ми говореше влязох в google с „имоти Варна” и не открих Need.bg в първите петдесет резултата (първите пет страници). Отбелязах, че клиентите, които търсят имоти във Варна влизат първо в google, но не така смяташе господинът от Need.bg.
Заяви, че с “Need.bg” в google излизали на първо място и аз се засмях и споменах: „оставаше и с need.bg да не излизате на първо място”.

Уважаеми дами и господа от need.bg - в Танграм и котките знаят как да работят на компютър

Уважаеми дами и господа от need.bg – в Танграм и котките знаят как да работят на компютър

И тогава явно подразнен от собственото си незнание господинът заяви: „Като се научите да работите на компютър ще говорим, весели празници”.

Останах като гръмнат – този начин на приключване на разговор не ме устройваше и се обадих в Need.bg.

Обясних какво се е случило…отговориха ми, че било натоварено и напоследък всякакви се представяли, че са от need.bg …Обясних на госпожата, че обаждането е било от телефон, който е посочен в сайта на need.bg и тя ми отговори, че съм търсел конфликт!?

Това ме накара да я питам ако сега тях ги обидя дали ще е приятно? Тогава казах, че когато се научат да работят на компютър да се обадят….и тогава тя заяви, че преминавам всякакви граници :) :):)
Значи когато те обиждат няма граници, но позволим ли си да се защитим – границите им са нарушени….

Моето обяснение е, че google е мястото където всички търсим всичко….Никога не бих влязъл в каталог и да търся информация за каквото и да е…..Социалните мрежи осигуряват достатъчно, мощен трафик и така наречените онлайн каталози попадат във вакуум. Това изнервя екипите им и правят подобни грешки и изпускане на нервите.

Притеснителното е, че ако някой е вече пред нервна криза в 10 сутринта, то какво ли си позволява да говори на клиентите си към 17 часа.

Ивайло Манахов

Развитие по темата: Днес минах на редовната си проверка и какво да вида – с need.bg вече съм доближил сайтът им в google – вижте повече.
И сега на мен какво ми остава – да сбъдна мечтата на господина и като напиша need.bg в google и да виждам моята, скромна статия на първо място и след мен сайтът need.bg.
И как стана така, че в google само с една статия съм по-силен от супер-огромния портал need.bg?

3 коментара по “Уважаеми дами и господа от need.bg – в Танграм и котките знаят как да работят на компютър

  1. Разбира се – както винаги давам право на need.bg да публикуват тяхната позиция по въпроса…., но се съмнявам….

  2. Забавни , комични и трагични ситуации с каталози имам и аз. Повечето ги споделям основно с клиенти на кафе – за да знаят какво да очакват.

    Предполагам до няколко дни и аз ще пиша на нашия блог истинска история с подобен сюжет, и други действащи лица ….

    Ако много настоявате, мога да споделя и тук ;)

  3. Нали затова съм отделил от времето за да напиша какво съм изживял и други да напишат какво са преживяли и т.н.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *