Какво работят програмистите в рекламните агенции – част първа?

Всички знаем какво работят програмистите – „Правят сайтове :) ”. Така би отговорил моят син, но аз като негов баща нося отговорността да управлявам Танграм рекламна агенция и в тази връзка няма как да претупам набързо нещата.

Напоследък навлизам в теми, рискувайки да си навлека най-разнопосочни мнения, но в подобни ситуации изплуват истини за рекламния бизнес, които дават някаква представа какво се случва в рекламните агенции, а в случая с програмистите в рекламните агенции.

Колеги от рекламната агенция се опитват да сложат усмирителна риза на програмиста за да го махнат от компютър

Колеги от рекламната агенция се опитват да сложат усмирителна риза на програмиста за да го махнат от компютър

Програмистите са особена група хора за нас, които се смятаме за нормални, но за тях – ние сме ненормалните.
До това раздвоение се стига поради начина на живот и работа на програмистите и останалите.

„Нормалните” в рекламните агенции пристигат на работа в 09:30 и си тръгват в 18:00 часа – примерно. Програмистът обаче може да започне работа в 01:00 през нощта и да работи до 08:00 сутринта.

Отдавна съм приел това за даденост – след като през 2005 г. първият ми програмист най-накрая успя да ме убеди, че е работил цяла нощ и няма как в девет сутринта да е на линия.

Приех и друга, негова странност: На всеки 45 минути часовникът му сигнализираше и той ставаше да почива. Обясни ми, че в противен случай може да мине и денонощия преди да се сети да свърши естествените си нужди или най-малкото да се храни.
Шегуваше се, че програмиста няма нищо против да го затворят е едно помещение с компютър и интернет и няколко пъти на ден да му подават кренвирши и бира J

Всичко написано по-горе не е ирония от моя страна, а опит да обясня що за хора са програмистите, които подобно на дизайнерите са недооценени от негово величество КЛИЕНТА.

Уважаемо величество, приемете следващите ми послания на като заплаха, а като материал за замисляне от ваша страна:

Търсенето на сайтове за 100 лв. не престава, а ако може и да са на първо място в google, защото на един познат му направили такъв сайт. В това няма нищо лошо, но за клиента. За програмиста тази сума за подобен ангажимент е крайно, относително понятие. Ще продължим утре статията с част втора.

Ивайло Манахов

2 коментара по “Какво работят програмистите в рекламните агенции – част първа?

  1. Pingback: Какво работят програмистите в рекламните агенции – част втора | Танграм рекламна агенция

  2. Това, което си написал за програмистите, отделно се отняся и за SEO-тата. :D Понеже това е най-сложната част от развитието на един сайт, по едно време забелязваш, че седиш на компа 5 часа и дори 1 чаша вода не си пийнал. ;)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *