Днес бих заснел филма “Идиоти зад волана”….

Юни, 9:30 сутринта, в последната секунда пресичам на зелено кръстовището на ВиК в посока Левски. Виждам в огледалото как след мен джип БМВ (СА 1760) прегазва кръстовището на червено. Джипът се изнесе в дясната лента, аз останах в лявата. В този момент автобус намали преди спирката и БМВ-то рязко влезе в моята лента – без мигач, в последния момент, с осъзнато нахалство. Ударих спирачки и спрях, а водачът на БМВ-то ми помаха с ръка през отворения прозорец.

Всеки ден поне веднъж някой ще направи безумие – ще отнеме предимство, ще мине на червено, ще даде мигач СЛЕД като е тръгнал да прави маневрата.

Преди време имаше филм “Смелчаци зад волана”. Днес бих заснел филма “Идиоти зад волана”….

Не разбирам манталитета като дива свиня да  кривнеш от едната лента в другата като застрашиш този, който кара до теб.

Не проумявам защо мигач се подава СЛЕД като маневрата е започнала. Нали смисъла на мигача е да ПРЕДУПРЕДИШ останалите, че се каниш да сменяш посоката!?

Непрекъснато намалям скоростта и преминавам през “легнали полицаи”. На въпроса на сина ми защо са сложени тези препятствия – намерих единствения смислен отговор: “Ами тате, понеже много чичковци и лелички нямат гънки в главите и им ги слагат на улицата”.

Незнам дали ме разбра, но ми се иска да се уважаваме И когато шофираме, защото стреса, който натрупваме в рискови ситуации рано или късно избива в болести и тогава е късно.

За тези, които не искат да преодолеят следните състояния: пресичане на червено, да не отнемат предимство, да дават мигач поне 20 м. преди да завият – препоръчвам да си купят колело и да пробват всички тези занимания. Гарантирам постъпване в ортопедия – препоръчвам Военна болница – доц. Обретенов (строг, но справедлив :) ).

Ивайло Манахов

Един коментар по “Днес бих заснел филма “Идиоти зад волана”….

  1. Последния идиот на пътя беше в черно BMW….Излизам от паркинга на Мол Варна за да се влея в движението, погледнаха в огледалото и видях как зад мен водачът в BMW-то нервно ми ръкомаха да се разкарам :) Да, ама къде – пред мен е плътна колона и няма как да прехвръкна…Светна зелено, изнахалствах и ме пуснаха и изведнъж до мен се изравнява BMW-то – водачът се оказа на педя от мен, защото беше с дясна дирекция. Докато каже “някакъв проблем ли имаш” и сви към мен рязко – успях да избегна удара, той пак ме засече и пак едва отървах удара като спрях на средата на кръстовището пред Мол Варна.
    Успях да видя номера на BMW-то: CA 4956, черно, с дясна дирекция. Пиша описанието за всеки случай – ако случайно този идиот попадне на тази статия да е наясно, че ако не бях избегнал удара – сега щеше да е с отнета книжка и глоба.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *