“Ритуално обесване” – нова форма на протест

Надали председателят на Борда на директорите на Е.ОН България си е представял, че ще бъде обесен ритуално пред собствения си офис.
Точно това се случи на 31 март 2012 г. – около 13:30 часа пред Varna Towers във Варна. Половината Varna Towers е нает от Е.ОН и затова мястото на екзекуцията е именно пред Varna Towers.

“Обесването” беше организирано от ВМРО – отколешни “почитатели” на Е.ОН. Забелязах присъствие на структури от Добрич, Дългопол, Провадия…
Приготовленията приключиха в рамките на половин час – основно и плакати и знамена по колите. Чучелото беше проснато на предния капак на една от колите за да се повози за последен път по разкъртените улици на Варна. Колоната от около 100 автомобила потегли от паркинга на МЕТРО, премина през ж. к. Младост и по бул. Цар Освободител – до Червения площад. Общината, бул. Владислав Варненчик и последна спирка – Varna Towers.

Всички участници слязоха от колите. Член на ВМРО преметна въже през греда на вертикалната, пътна маркировка и чучелото тържествено беше обесено.

След възгласите ВМРО, ВМРО, ВМРО – протестиращите обиколиха куклата и пускаха намеци, че това е символа на всички, обесени монополисти.

Колоната от автомобили, които не участваха в протеста забави ход. Любопитството надделя над гнева – никой не протестира въпреки, че колоната се изви в две колони до зеленчуковата борса.

Ритуалното обесване на председателят на Борда на директорите на Е.ОН България
Ритуалното обесване на председателят на Борда на директорите на Е.ОН България

 

 

Около 13:30 часа колите от протеста блокираха движението по бул. Владислав Варненчик във Варна - точно пред Varna Towers

Около 13:30 часа колите от протеста блокираха движението по бул. Владислав Варненчик във Варна - точно пред Varna Towers

 

Протестът беше организиран от ВМРО

Протестът беше организиран от ВМРО

 

Само най-лявата лента беше свободна за преминаване на колите

Само най-лявата лента беше свободна за преминаване на колите

 

Ивайло Манахов
Съгласен съм да копирате текст и снимки от протеста при следните условия:
Във вашата статия да присъства следното:
Източник: Танграм -  “Ритуално обесване” – нова форма на протест и линк към статията

2 коментара по ““Ритуално обесване” – нова форма на протест

 1. Знаех си, че като пусна статията до медии от Варна и шутовете ще започнат :) – защо ли?
  Ами много просто: Големите монополисти са и големи рекламодатели и така наречените медии всъщност гледат да пазят техния интерес, а не интереса на обществото.
  Ето какъв отговор получих от една медия и поставям следния въпрос игра:

  КОЙТО ОТГАТНЕ КОЯ Е МЕДИЯТА – ЩЕ ПОЛУЧИ 1000 БЕЗПЛАТНИ ВИЗИТКИ ОТ НАС КАТО ПОДАРЪК

  Ето и техния имейл към нас, който е анонимен :) :

  “Благодарим, Ивайло Манахов, но нямаме нужда от тази информация. Ние сме сериозна телевизия – нашата новина с наши кадри и текст беше излъчена още на 31.03, когато се случи и самото събитие. Ако смятате да се занимавате с журналистика, направете си труда да вникнете по-добре в понятието “новина”. Успех”

 2. Правя и уточняващ коментар: Линк към тази статия изпратих до всички медии в България – включително и до тези от Варна….и с този имейл тази медия ми казва да вникна в понятието журналистика – видите ли – някой си позволява да ни взема думата.

  Всичко трябва да се казва от медиите – те да решават какво да казват и кога. Тайни, интереси, всичко се наглася и накрая се изтъпанва една медия и заявява: НИЕ СМЕ БАШ МЕДИЯТА НА ВАРНА – всички други са псевдо-журналисти :)

  Да живее свободния печат :)

  Да живеят независимите медии :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *