Протестът във Варна – срещу дупките, горивото и по принцип :)

25 март 2012, около 16 часа – Варна – паркингът под Почивка (новото кръгово след Пикадили Парк). Помислих, че закъснявам, но още докато завивах на кръговото -срещу мен се проточи колона коли – точно навреме…

Наредих се последна кола, сребристо БМВ првъртя истерично гуми докато излиза на пътя, но само след 30 минути – това щеше да е музика за ушите в сравнение с воя от гуми, който следваше.

Колоната спря на кръстовището пред Община Варна, чийто обитатели са виновни за дупките по варненските улици. За мен остава мистерия защо ръководителите на община Варна поръчват рязане на асфалта от дупките и вместо веднага да ги запълнят – минават дни, през които колите пропадат в дупките и повреждат гумите в острите им ръбове.

Да се върна на протеста: Челните коли вдигнаха капаците на двигателите и обясняваха на полицаите, че колите са се повредили от дупките. Други тикаха возилата под предтекст, че горивото е скъпо и нямат пари да заредят.

За разлика от предни протести – полицаите този път не се опитаха на плашат видачите с глоби.

След около 30 минути колоната тръгна бавно по Мария Луиза в посока “Катедралата” и на кръстовището с бившите Хали Шипка – колоната отново спря.

Следващата тапа се образува на кръстовището на Катедралата. Там шумът ми дойде в повече и в този момент за мен протестът се опорочи: От колите зазвуча чалга, младежи с блудни погледи форсираха двигатели. Една от колите с подобни пикльовци – наистина се повреди – явно двигателя прегря от форсиране. Засуетиха се и докато преди минути бяха много смели – сега се почесваха около вдигнатия капак.

Мотористи на място изпробваха колко децибела ще достигнат двигателите им. Най-голямата подигравка беше младеж с префасонирана Лада. Пред очите на полицаите той форсира двигателя и въртя гуми докато замириса на изгоряло. Това преля чашата на търпението ми и напуснах протеста в посока Зимно кино Тракия.

Чалгата, форсирането на двигатели, въртенето на гуми – за мен излиза от понятието протест и преминава в категорията лумпени и простаци.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *