Как да рекламирам бизнеса си?

Уникална сложнотия за отговор, по-добре да ви кажа аз как рекламирам бизнеса си :)

1. Освен този сайт – има още един продуктов каталог – Танграм рекламна агенция, от който генерирам запитвания и поръчки.  От 2005 г. са вложени хиляди в популяризирането на сайта. Създаването на сайт е трошичката, която задвижва голямата мелница.

2. Пуснал съм на всеки от екипа по 1000 визитки и така не се занимавам с месеци с този проблем :) . Всеки си раздава на воля и не се притеснява, че са свършили. Психологически ми се струва, че когато се поръчват примерно 100 визитки – подсъзнателно “внимаваме” като ги раздаваме. Когато са хиляди – отпушваме раздаване на воля и някак самия бизнес се движи леко. Икономическия ефект е също налице: 90 визитки са 15 лв., 1000 визитки, пускани по 90 тоя месец, 90 другия – в края на годината излизат почти 200 лв., а така за 50 лв. – бам 1000 визитки…:)

3. Пускам редовно флаери, но не на 115-130 гр., а на 350 гр. с двустранен UV лак гланц – защо ли? Защото изглеждат много добре – буквално като скъп сувенир и сърце не дава да се хвърлят – ето погледни тук

4. Един транспарант от винил е достатъчен за указване на мястото – 2 на 1 м = 50 лв. Естествено, че е по-добре да има една голяма, обемна, светеща табела, но мисля, че сега не е момента за даване на хиляди :)

5. Имам и една друга схема за реклама: От едната страна на визитки или флаери е рекламата на клиента, а от другата нашата реклама. При това положение давам добра цена за рекламата на рекламната ни агенция, а клиента си получава добрата цена. Сега гледам едни колеги от Габрово и те правят същото – не, че аз съм измислил това :)

В общи линии е това, всичко друго може да почака.

Ако нещо ви е трепнало след прочетеното – Ивайло съм аз: 0876-408-866, Skype: ivailomanahov

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *