Как да си взема парите от длъжник?

Стигнах до извода, че НЕплащането на нещо, което някой е поръчал с ясното съзнание, че ще отнеме от времето на други хора е психическо отклонение. Нали се сещате, че често в съда ги изкарват луди, защото не намират други доводи за да ги накажат, иначе как да обясним явлението НЕплащане, което се изразява в следното:

Една фирма поръчва на друга фирма рекламна продукция, която не е в състояние да си произведе сама и на следващ етап взема рекламните материали и не желае да плаща!?

Не случайно практиката е наложила плащане 50 на 50, а това подсказва, че цената се умножава по 2 за да компенсира предплатата евентуално неплащане.

Тази теория ощетява коректните платци, защото и те са принудени да плащат по схемата, която презастрахова поръчката.

Решил съм проблема по следния начин: В този блог направих рубрика “Черен списък” и вътре описвам фирмите, които са поръчали и не са си платили. Тази практика може да е неприятна за фирмите, описани в нея, но смело мога да кажа, че проблема си е техен. Не е нормално да поръчваш и да не си плащаш.

Следващия ми ход е да уведомя всички над 200 рекламни агенции, които ползват услугите ни.

Следва уведомяване на почти всички рекламни агенции в България, защото некоректната фирма все някъде ще отиде и пак някой колега ще пострада.

Пускам и имейли до около 10 000 фирми в България, защото некоректната фирма може да поръча някъде суровини и каквото и да е там и да завлече без да плати.

Проучвам дали некоректната фирма представлява фирми и им изпращам предупредителен имейл.

Ако фирмата продължава да се инати – си остава на стената и когато някой влезе в google да търси точно тази фирма – той се натъква на статията и има едно на ум какво може да очаква.

В 90 % от случаите си плащат, но има и такива, които вместо 215 лв. например – продължават да си висят на стената.

Ивайло Манахов

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *