За мазньо, старите кучета, етикета, цензурата и изпляскването – една ретроспекция на printguide.info

Акаунтът на опасният рецидивист, който върлува във форума на printguide.info беше ликвидиран – БАННАТ!!!

“Вие сте перманентно изгонен от този форум” - с това съобщение беше посрещната поредната, яростна атака на рецидивиста под псевдоним Tangram :) – разбирайте – Ивайло Манахов.

Бях разкъсан на парчета от модератори, “мазньовци” (така се казва главният модератор). Същият създаде нова тема във форума за да ме изправи на позорната стена и я кръсти с открадната от този сайт рубрика “Асове в рекламата“.

Престъпният акт, с който вбесих модератора “Мазньо” беше, че публикувах няколко цени. И ето неговият отговор на стожер, бранещ форума от пишман бизнесмени като мене: “В поста г-н Манахов използва случая да публикува рекламната си тарифа за …. визитки.”

Оказа се, че тарифата ми за визитки фрустрира “Мазньо”, едва издържа да спазва учтивия тон и избликна като лелка, натъпкала торбите на връщане от бакалията: “По-нагъл от теб потребител май скоро не е имало.”

Първо ми открадна рубриката, после ме нарече с учтивата форма г-н и вече съм “нагъл”!? Преглътнах като неял от три дни, обаче “мазньо” съвсем се изнерви и продължи да мята на гърба си кал, все едно не я усещаше: “Както казах, няма друг наглец като теб.”

Айде пак се почна – това омазнено момче съвсем се омазни като пържени картофи БЕЗ сирене и доказа произхода си с една българска дума, която вие сами ще откриете без кой знае каква изненада: “Какви мнения бре“!?
Бре, бре, бре – много падна нивото мазньо – от г-н и вече СТЕ на ниво селска идилия :) или по-скоро на улично …..: “Аман, прочело не дочело и бърза да се изака на метеното.” - реплика на Мазньо.

Влязох му в положението на човека – от дебнене на рецидивисти като мене – не му остава пролука да отиде по голяма нужда и подсъзнателно пресъздава елементарната си, физиологическа нужда :)

Старо куче медалист държи реч

Старо куче медалист държи реч

Тук в помощ на “Мазньо” притича desitka – под профила пишеше “Старо куче медалист” – разбирай като в казармата – след новобранеца – следващ в йерархията е старото куче, но това е друга тема.
Единствено ме озадачи, че старо куче за desitka би трябвало да е в женски род , но това е само едно предположение от моя страна, което е извън темата и затова предварително се извинявам за отклонението.
И все пак не е възпитано да лепвате на момичето такива кучешки етикети в мъжки род – би трябвало да се използва женски род. Като хора в рекламата би трябвало да знаете, че асоциациите пораждат мисли и желания, но айде сега – какъв съм аз – нагъл натрапник.

Деситка също ме порица: “Никой, дори от редовните посетители на форума не си позволява да си изпляска ценоразписа тук. Въпрос на възпитание е.” Значи: Въпрос на възпитание е да не си ИЗПЛЯСКВАШ ценоразписа :)

Даже Деситка ми благодари: “Благодаря за съвета за статиите от България, не се бяхме сетили, но ще се поправим.”. Позволих да коментирам, че в сайта им редовно превеждат информация от чужди сайтове, което силно ме озадачава, защото като професионалисти би трябвало да са научили занаята, а не да крадат от сайтове по целия свят.

Ето и първия запалянко, който започна да подклажда “Мазньо” да ме банне: “Ай наздраве и другия път – направо бан, к’во се обясняваш толкова!”

“Мазньо” се е подмокрил от височайшото внимание на Томас и благородно споделя: “Томас, аз принципно съм добър и хрисим човек. Чак бан…..”

И ето следващият запалянко: “В качеството си на неутрален наблюдател на спора и за пръв път в живота си ще си доставя удоволствието:
Бан на потребителя Tangram за нарушаване правилата на форума.”

Стига бе – за първи път съм доставил удоволствие на някого :) – иде ми да се разплача. Някой се е събудил и точно аз съм му доставил удоволствие. Пич – обади се – ще се погрижа за всякакви удоволствия…

Опс – приближава и още ЕДНО старо куче медалист – awitohol – и той освен старо куче е модератор. Явно сега се е събудил и сега внимание – той докосва клавиатурата и започва да пише: “Ех как ме изпревари мамка му – ма шибания вестника ми отнема прекалено много от времето иначе да го бях направил вече!!!” – има се предвид, че четенето на някакъв вестник му е отнело вниманието и не успял да ме банне, но ето – най-после събра сили и ме банна.

Сега съм баннат :) Не намирам някаква разлика, но това че успях да направя толкова хора щастливи е много приятно. Спечелих си и линк към сайта, който ми генерира стотици влизания.

Благодаря момчета и момиче – етикета ви ме изпляска, банна, изака.

И послушах Деситка: “това не е твоят сайт – там си пиши колкото искаш” – и си писах в моя си сайт и се забавлявах. Ако съм направил и вас щастливи – оставете си коментара :) – НЯМА ДА ВИ БАННА :)

Ивайло Манахов – ето и линк към прословутия форум

35 коментара по “За мазньо, старите кучета, етикета, цензурата и изпляскването – една ретроспекция на printguide.info

 1. В браншовите форуми не трябва да има ограничения за цени и цените са част от бизнеса и показват къде се намира фирмата в схемата. Баннването на колегата Манахов и коментарите около това ми приличат на игра на разсърдени деца, а не на позиция на професионалисти
  Аз казах

 2. Аз до ден днешен не мога да разбера, защо е нужно да се крият цени, да не се публикува това и онова, свързано с работата на различните РА, каква е тази “ценова цензура”, която се налага в повечето подобни форуми. Какво толкова има да се крие, когато всичко е така добре познато и се знае кой какви цени има…и кой къде стой в тази ниша.
  Колкото до горепосочените “кучета”, модератори и др. подобни, напомнят на хора със скучно ежедневие… Изказвания ниско под професионалното ниво очаквано от модераторите на този форум.

 3. Ева, разби ме с коментар – деликатен и премерен. Никога не съм си позволил да цензурирам мнения – независимо дали са цени или каквото и да е било. Така информацията става пълна – обменяме идеи.
  Приятно ме изненада с откровеното си мнение – благодаря

 4. Прочетох има няма 80 % от събитията в онзи форум. Не мога да дам крайно мнение ти си лошия или оня мазния. Грозни работи. Майка ми готви много хубави манджи и вкусни обаче в някои от тях има много мазнина – плуват направо и често и правя забележки. Всичката тая мас може да се ползва вместо дизел нали – да вървим напред не да се пързаляме. И в във форума и в манджата

 5. Илияне прав си. Грозния скандал стана, защото публикувах две цени и това се оказа голям проблем. Не оспорвам, че съм бил прав – просто реших да го направя. Те са в правото да ме баннат, но не и да се подиграват с мен и бизнеса ми.
  Повечето от тях зависят от някой, който да им снесе порцийката за месеца и си мислят, че нещата стават автоматично.
  Ето – за една вечер и мненията се разгоряха – с разликата, че никой няма да банна….дори да си публикува номера на сутиена или слиповете :)

 6. Съгласен съм с мнението, че няма нищо нередно в публикуването на цени в какъвто и да е форум. Ако за всички или поне за повечето хора от бизнеса клиентите бяха наистина на първо място, може би нямаше да имат основание да чувстват страх, че ще останат без работа.

  И ако хората в бранша долу горе знаят кой на какви цени работи, значи единствено клиента трябва да ги разбере :)

  За всеки влак си има пътници. Но никой не се качва на случайни влакове, нали?

 7. не си играх да чета цялата тема в printguide, но се натъкнах на нещо много интересно…

  Задължения на участниците във форумите.

  1. Официалния език на форума е българският. Препоръчва се мненията да са написани на кирилица. Модераторите не могат да гарантират прочитането на мненията на латиница. Мнения на друг език се приемат само, ако темата го изисква.
  2. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон и да уважават чуждото мнение.
  3. Не се допуска дискриминация на основата на възраст, пол, раса и вероизповедание. Също така на външен вид, сексуална ориентация, белогвардейско чувство за хумор и странен начин на мислене.
  4. Забранява се използването на непристоен речник.
  5. Не се допускат публични нападки и разрешаване на междуличностни конфликти във виртуалното пространство на форума. Който иска да се рабере като мъж, моля да излезе с опонента си навън, да се сбият подобаващо. Модераторите могат да им организират публика.
  6. Забранено е публикуването на лични бележки във форума, с цел разрешаване на конфликти между потребителите.
  6. Желателно е да се обсъжда само по зададената тема, както и да се пише според тематиката на дискусионния форум. За всички, които не желаят да пишат по конкретна тема, има раздел „Общи приказки”.
  7. Забранява се публикуването на линкове и информация за сайтове, предлагащи нелегален софтуер. Теми, в които се предлагат нелегални програми, музика, софтуер, ще бъдат автоматично изтривани.
  7. Теми, които нямат общо с тематиката на форума и не предизвикват интерес у никого от присъстващите, ще бъдат изтривани от модераторите.
  8. Засегнатите могат да искат обяснение от модераторите, посредством лични бележки. Теми с публично искане на обяснение за действията на модераторите, ще бъдат автоматимно изтривани.
  9. Забранява се публикуването на адреси на сайтове, съдържащи детска порнография и други дейности, забранени от закона на Република България.
  10. Забранява се публикуването на подвеждащи линкове и директна реклама. Публикуването им би могло да се случи, след изричното съгласие на администратора на форума.

  В случай на нарушаване на правилата на форума ще последват санкции за нарушителите.

  … и все пак сме в България, шуробаджанащина навсякаде, още с раждането на детето търсиш вразка за детската градина … еми шанс

  Ивайло явно нямаш “агент” в тоя сайт и ядеш банове
  то дори като се замислиш те би трябвало да са за пример в печата а дори и указанията за потребителите им са с грешки, а са уж “сайт на национално ниво”

  мале мале мале

  еми ако имаше баджанак там, или с извинение тъпчеше вълната на някоя стара кучка медалиска :) щеше да си постваш цените

  явно те са от тоя тип хора че искат с 15 мин бъркане в носа и чесане където не ги сърби да изкарат толкова пари колкото ние които седим до 23:00-24:00 посред нощите … ко да ги прайш шопи дееба

  аиде лека от мене и ….

  ае що не земеш да им теглиш една както беше казал :)

 8. за мене лично – цената трябва да е обществена, от там нататък се гледа само качеството на услугата … това е

  за информация – аз също съм си “изплющял” цените в сайта ми и в други форуми … иначе за “къф чеп” са ми ?!?

 9. Не виждам причина да се гневят от това, че са публикувани някои цени, впрочем, ако те възстановят по – добре да не описваш цени щом толкова се дразнят, но защо е необходима такава жестокост.

 10. Колеги, да банираш някого означава да проявиш крайна
  мярка наложена без право на защита.
  Това е непрофесионално. Има и други начини да се комуникира с дадено лице, било то физическо или юридическо. А що се отнася за това кои е някои и кои никои, то действията на така наречения модератор сами говорят за себе си.
  Ще напомня на Г-н. Манахов, че има права които може да потърси от дадена институция.
  Някъде имаше нещо за съдебен иск за публична обида!
  ГПК, за тези които се интересуват.
  Що се отнася до стари кучета и професионалисти, ще кажа само, че явно Модераторът не познава Г-н. Манахов, както и мен.

 11. Чакай бе! Бъркам ли или форумите служеха за обмяна на информация, респективно професионално ориентираните форуми за обмяна на информация между професионалистите от съответния бранш. Тези мазни хора защо искат да променят този факт и за какво изобщо се говори в този форум ако нормални неща като “къде си печаташ визитките и за колко пари” са тема табу и коментарите по тази тема се изтриват. Еми Иво очевидно трябва един сайт в който професионалисти с добри оферти да публикуват цени и това да не е ЗАБРАНЕНО или да е едва ли не незаконно :) . Дай да помислим по тази идея!

 12. Проблемът не идва с неправомерното публикване на цени в сайта им, а в невъзможната комуникация помежду ви! А и наистина тази ценова мистерия на рекламния пазар /във Варна/ вреди най-много на хората, които работят със сърце тази работа!

 13. Аз наистина се оттеглих, обаче като създадоха новата рубрика “Асове в рекламата”, която откраднаха от мен без да ме питат :) и като ме започнаха на лична основа – нямаше как да не си върна позициите :) . Пък и ако прочетеш мненията ми – ще видиш, че пиша по проблеми на бизнеса, а те накрая ме баннаха :) – съвсем непонятно за мен.
  Честно казано съм силно изненадан от комплексарското им поведение – явно се страхуват и реагират първосигнално, но са объркали адресата :) – печелил съм срещу доста по-подготвени и силни противници :) , на които в началото – преди да започна им казвам, че са извадили лош късмет :)

 14. Любо много си благороден да си мислиш, че ще ме възстановят. След форума тук – те ще бъдат още по-изнервени :) , пък и след вашите мнения – на мен ми е по готино да си пиша с вас… – поне няма да ме баннете

 15. Оги благодаря за подкрепата – действително проблема е в анонимността – те се крият зад измислени имена и правят каквото си искат. Ние заставаме с имената си, защото нямаме задни мисли и намерения.
  Съдебен иск е интересно предложение, но как да съдя някой, който се крие като мишка :) Утре ще излезе, че не е имало подобна случка, ще замажат кой кой е и ….
  Целта ми е с тази статия да видите нивото на тия, които се лансират като най-големите в бранша.
  Да видите езика им и начина им на комуникация….

 16. Росене – това е положението :) . Можеш да публикуваш цени, но само след заплащане – иначе вън от тука помияр :)
  Само погледни след бана – никой, нищо не коментира – тотална тишина.
  Те искат да си правят реклама, да си изграждат имидж на велики и никой друг да не припарва.
  А за сайт, какъвто предлагаш съм за и спокойно можем да спретнем сайт, който да работи и помага, а не да работи на принципа на Гестапо :)

 17. Ивайло, не мога да разбера защо си губиш времето с “това” …. Пич, супер професионалисти сте, бачкате здраво и вадите страхотна продукция, на конкурентни цени. Все повече колеги “опират” до вашите услуги. Запретвай ръкави и бачкай, а писането по форуми го остави на незаетите с друго хора … Как на някой ще му харесват цените ти, след като има колеги “изработващи” визитки 100бр. на мастилка за 30 лева!!!!!!!!

  С уважение:
  инж. Асен Бочуков
  Управител ADG-TUNING

 18. Аз просто съм изумена! Чудя се защо въобще съществува този форум? Съгласна съм с Г-н Росен Желязков. Ами да помислим по въпроса :) .
  Никога не съм била на мнение, че цените трябва да бъдат табу. Всеки има право на избор и трябва да му бъде даден. Смятам, че когато си професионалист в бранша няма какво да криеш.
  Въпросният “Мазньо” мога да го посъветвам да взима пример от теб, а и да мине на един курс при вас :D
  Дали му стига сивото вещество в главата, за да му светне изгорялата лампичка как всеки, който се интересува от твоите цени може да ги получи и без да ги публикуваш там. Какво значи да си правиш реклама? Не е ли истина, че след като присъстваш там ти вече се рекламираш, уж на правилното място.
  Да кажа на “Мазньо” правилната думичка: “ИНФОРМАЦИЯ”!

 19. Здравейте,
  абсолютно съм ЗА да се публикуват цени, защото в крайна сметка нали това правим – продаваме. Относно пичовете от форума, където са те баннали – забрави ги.
  Да си бяха описали поне условията за ползване като хората. Смятам, че е пълна загуба на време да се опитваш да учиш някакви хора (изградени характери), на каквото и да било още по-вече ако те не искат да се учат. От мен имаш една приятелска усмивка и пожелание за весел ден без натоварвания от аграрно естество ;)

 20. Деси, какво мога да кажа след всички коментари тук – освен, че надминахме по мнения форума на “старите кучета” :)
  Оказа се, че ние – обикновените, работещи “помияри” – създадохме тук дискусия, която ври и кипи от мнения и оригиналност.

 21. Асене, услугите ми към днешна дата ползват 227 рекламни агенции. Това сте колегите, за които даваме всичко – срокове, цени, отношение.
  Ако не дам отпор – утре ще се качат на главите ни.
  Те и без друго се опитват да създават монопол в печатната реклама.
  Портала им би трябвало да е медия, която да стои безпристрастно по средата. Всъщност се оказва, че група колеги се опитва да си създаде площадка, която да генерира лесни пари.
  А ние останалите да си купуваме каталозите им, да гледаме рекламите им и само да плащаме.
  Тая работа няма как да стане – провокираха ме и сега на бойното поле в интернет нека всеки покаже оригиналност и дух.
  Аз няма да спра до тук и тепърва ще се развихрям, няма да е постоянно, защото действително имам доста работа – но ще им отделям по малко време за да усещат мощта на Танграм и компания :)

 22. И аз да се разпиша с мнение: Не виждам какъв толкова голям проблем е да се публикува една цена, още повече, че не са фирмена тайна. Ако ти звънне клиент и на него ли трябва да му откажеш да си кажеш цената?! Така или иначе цените се знаят – при вас специално са обявени и на сайта ви и не съм попадала на случай, в който да ги криете – цените са част от това, което прави всеки от нас, защото в крайна сметка – нека сме честни – никой от нас не работи за слава!
  Това, че си писал цената не мисля, че е нещо равнозначно на това да издадеш примерно списъци с клиентите на някого, че да “застрашиш” нечий бизнес или кой знае какво.
  Прегледах и правилата за писане във форума им и мога да кажа 2 неща: 1. Не видях клауза, която забранява публикациите на цени. 2. Първите няколко правила за обидно отношение, обществено нагрубяване и прочие ме карат да се замисля кой ще банне “мазньо” (или както там беше) за тези му изказвания???

  И не на последно място, но може ли някой да ме подсети за каква цел всъщност се използваха форумите, че явно сме чели различни книжки по темата? Не бяха ли за споделяне на мнение, информация, съвети и тн. Моля ви, някой да банне половината потребителки на bgmama фомура, понеже редовно пишат цените на този и онзи продукт!! Това е нетърпимо!

 23. Иво, Ти само реши, че ще ги съдиш за другото не бери грижа.
  В наши дни всичко е доказуемо до доказване на противното, така е по правило а Те изглежда държат на тях!

 24. Рени, подобно на всичко, което се случва в държавата – едни колеги са си направили форум, който обаче обслужва техните интереси и всеки друг, който приближи към чинийката – бива натирен надалеч.
  Комплексарщината е нетърпима и се радвам, че видяхте що за колеги са тия и как действат.
  Иначе като им влезеш в синекурните сайтове се лее мед и масло – но опиташ ли да изкажеш по-различно мнение – те банват и трият, а това преди 20 г. и сега се нарича – ЦЕНЗУРА.

  За мен изненадата беше поради факта, че тези модератори и обслужващ персонал си вадят хляба където и ние – на нивата на рекламата.
  А доколкото си спомням корена беше от думата “рекламо” – викам, крещя, привличам вниманието.
  Ако рекламата всъщност вече не отговаря на този корен – по-добре да се наричаме по друг начин…………

 25. Оги – идеята не е да се съдим, а да работим. С тия писания основната ми цел е да ви предупредя какви колеги си имаме.
  Така са решили – така са направили – форума си е техен и могат да си трият и обиждат когото си искат – друг е въпроса останалите колеги дали ще ги търпят.
  Моята задача е изпълнена – виж колко коментари, днес от сутринта са ме почнали по телефона – колегите са бесни, много от тях са се забавлявали с писанията им, но всички са отвратени от старите кучета :)

 26. Иво, в нашият бранш последна дума имат техни Величества Клиентите, така че не се вглъбявай в разнищване на психологичните проблеми на интелектуални инфалтили и аматьори наричащи себе си Рекламисти.
  Очевидно имаш подкрепата на колегите си и мисля, че е неразумно да отделяме повече време и внимание на таквизи “рекламисти”.
  Както казва един собственик на вестник в рубриката си
  “Станалото станало” така кажи и ти, лакей винаги ще има, по-важното е ние да не се превръщаме в такива!

 27. Вестникарят за когото напомням е Г-н. Асенов старши.

 28. Иво, ръгай ги бе братле – мене ме удари ГДБОП с 280- участника в АКЦИЯТА. ОБВИНЕНИТО – производство на евро ……….. Ebasi ………… с моято техника ако мога да го правя – веднага се захващам …….. ама не мога ……… тия месеца съм под ключ ……..сринаха ме …….. а всичко това е след като издаДОХ международен учебник з :борба с организрананта престъпност’…. Това дали е СЪВПАДЕНИ или някой колеги пиха по една студена вода ……..
  сега тепърва ще ги съдя, ама отговора идва след 3-4 години …………..

 29. Асене – къде да ги съдя – в независимия и компетентен, български съд ли!?

  Съвсем скоро бях призован като свидетел във връзка с интервю, което взех и публикувах в нашия портал за имоти.
  Едва успях да им обясня, че интервюто излезе само в портала, а не и в списанието, което не издаваме от 2 години. Представяш ли си :) – накрая им обясних да изискат от Националната Библиотека информация дали през 2010 г. е излизало списание “Имот днес Варна” – библиотеката дава ISBN кода….

  Освен това съда все още не взема под внимание интернет като място за разполагане на информация – примерно кореспонденция по електронна поща – не се приема за официална – все едно интернет не съществува.

  Пък и аз не искам да ги съдя, защото форума си е техен и могат да си пишат каквото си искат. Важното беше да ги видите как се изразяват и как се защитават :)

 30. Даа, аз също чета с интерес форума, има тук там полезни неща. Но този бан, който са ти сложили си е наистина жива гавра. Да са живи и здрави. Радвам се, че си им натрил носовете, прочетох цялата статия. :)

 31. Николай благодаря, че си отделил от времето си и си изказал мнение.
  Най-странното за мен е, че едни хора са изградили една трибуна и от нея те могат да манипулират когато и както си искат.
  Да изказват мнения, които всички трябва да четат и да се съгласяват с тях….

  Появили се обаче някой, който казва нещата каквито са – и скачат като “ощипани госпожици” – банват, трият, пишат, атакуват, само да не им се развали “островчето” на спокойствието.

  Цензурирането е малодушие…

 32. Написал съм няколко много стойностни мнения, свързани с работния процес, както и тънкости, които не всеки знае. Но съм крайно възмутен, след като прочетох статията и повече няма да им отварям очите.

 33. Ако не беше станала тази случка и аз щях да продължавам да ги мисля за институция в принта. Мой приятел и колега ми сподели, че също им повдигнал въпроса – ето неговия имейл до собственика:

  “Здравейте г-н Давидов,

  Явявам се партньор на Танграм, работя с тях от 5 години и съм зависим от цените и сервиза им. Отношенията ни са вече по-скоро приятелски. Честно да ви кажа – коректни са и разбрани и това, което се е случило във форума е изненада за мен и все пак:

  Смятам, че модераторите ви са преминали границата на добрия тон с думи, които са откровено обидни.
  Иронизирали са автора – присвоявайки негова рубрика. Днес иронията е стигнала на доста ниско ниво и се атакува името на автора. На всичко отгоре – поста е затворен!?

  Пиша ви това, защото ми се струва, че ще е добър ход от ваша страна да се помирите с Танграм и по-точно с Ивайло Манахов, защото всъщност той е в основата на тази разправия. Танграм стават фактор на пазара и за вас и за тях ще е добре да си стиснете ръцете.

  Мога да съдействам и на двете страни, като остана анонимен. Ако не стигнете до помирение – тия изцепки ще продължат. В момента Танграм обявяват, че работят с над 200 рекламни агенции, но според мен са около 400. Доволни са от сервиза и цените и виждате колко от тях са застанали зад Ивайло.
  Няколко думи в края на поста като извинение ще свършат работа и ще убедят колегите, че сте добронамерени.”

  А ето и отговора на г-н Давидов:

  “Здравейте,

  както чета и в изказванията ви във форума, така и в писмото, заслепени от приятелските ви отношения с г-н Манахов явно не искате да проумеете защо се случва всичко това.
  Причината са само и единствено действията на г-н Манахов. Модераторите са си свършили просто работата, за която отговарят и тяхно право е да пишат в забележете техния си форум. Отношението в никакъв случай не е лично , но г-н Манахов го направи да е такова. Абсолютно не ме и интересуват опитите да изкарате въпросния господин невинен в тази ситуация.

  Въпреки всичко съм склонен тази селска свада да бъде разрешена, но в никакъв случай лично аз няма да направя някакво извинение пък било и публично, тъй като както обясних предизвикателството не е от наша страна.

  Очаквам други предложения.

  Пламен Давидов”

 34. Я прочети тази темаhttp://printguide.info/forum/viewtopic.php?f=25&p=51157#p51157, и в скоро време ще си имаш нов клиент. Лошото за бай Мазньо е че така си пиша постовете, че всичко е по правилата. Докато той не ги спазва, или така е решил, като подканва да цитираме фирми. Баси….

 35. Ники,
  Изтрили са страницата :) Явно Мазньо ти е вдигнал мерника.
  Днес се обади колега, който печата при нас – попаднал във форума им на тема, че някой търсел фирма от Пловдив да му напечата продукцията.
  Колегата написал да потърсят Танграм и го цензурирали :)

  Ето линк на поредното цензуриране

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *