Българи. Наближава ТРЕТИ МАРТ. Време е да развеем българското знаме

Знаме на България

Българи, наближава ТРЕТИ МАРТ, датата на Националния празник на Република България. Денят, който е бил очакван от десетки поколения българи, през всичките тия почти пет века османско робство.

На този светъл ден, повечето от нас си стоят по домовете. Подреждат се примамливи маси с вкусни салати, мезета и гозби. Разливат се хубави питиета. Но в края на краищата, с какво Националния празник е по различен?
Хубаво подредени маси с вкусни гозби има и на рождените дни, и в навечерието на новата година, и по време на различните религиозни празници на всички видове религии изповядващи се по земята българска.
Истината е, че Националният празник на България съчетава всичко. Той е рожден ден. На трети март държава с името България, отново се ражда на политическата карта на света, може би за тридесет и втори път, както считат някои български и чужди историци.
От тази дата започва и новото летоброене за страната ни. На тази дата, всички хора и религии в страната ни, се молят на един пророк, на една икона и това е българското знаме.  Знамето, което обединява небето, земята и кръвта на една нация. Знамето, което символизира свободата и себеуважението ни. Ако на този светъл ден, не се веят български знамена от нашите домове, то това означава, че ние не уважаваме себе си. Как тогава да ни уважават другите? Означава, че ние не почитаме свободата си. Как другите да ни почитат като свободна нация? Означава, че не ни пука за националната ни идентичност. Но тогава на кого трябва да му пука за самите нас?
Българи. Наближава ТРЕТИ МАРТ, датата на Националния празник на България. Купете и развейте от домовете си българският трибагреник – олтарът на хилядолетния храм ,наречен България.

Петко Литов – от Порталът за имоти на Варна www.imotdnes.com

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *