Рекламен свят

Светът се превърна в рекламна кочина. Мръсно е и се залага на първосигналните реакции и помисли. “Водещи рекламни агенции” – макар, че като чуя това понятие ми се повдига, се надпреварват да заслужат тлъстите си бюджети.

Какво ще кажете за рекламата на Данонино, в която е използваната до болка закодираната в гените ни песничка “Зеленчуци, който не яде – той голям не ще да порасте….”.

Варианта на “Данонино” е: “Данонино, който не яде – той голям не ще да порасте !?”. Върви обяснявай после на детето, което те дърпа, че това не вярно.

По същата логика, аз мога да кажа на всички вас: “Който не си прави рекламата в Танграм, ще фалира”. Да знам, че е гадно. На 16 март седнах и написах моето виждане по темата “Данонино”. Изпратих коментара до почти всички медии в България: телевизии, радиа, печатни издания, интеренет. Пуснах писъмце и на Комисията за защита на потребителите, които още не са ми дали становище.

И сега нещо съвсем очаквано от мен: Въпреки, че БТА разпръсна до медиите информацията за “Данонино”, с мен се свързаха стотици журналисти и 99 % ми заявиха, че ме подкрепят, НО Данон са им рекламодател и нали разбирате, таковата…. ще си замълчим за пореден път.

Пуснах повиквателна и до Асоциацията на рекламните агенции и още чакам обаждане.

Това е – в нашата мила родина правят на идиоти нас и децата ни, но явно на всички им харесва. Излиза, че аз съм някакъв глупак и ревльо, който не е възпитал детето си да отсява рекламите.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *