Фактура не ми трябва = среща със служители на НАП

Фактура не ми трябва

Фактура не желая е равно на бъдещи проблеми с НАП

Фактура = 20% по-висока цена, но тя доказва, че сте придобили законно продукта. Документът за произход (фактура, касов бон), понижава вашите разходи.

Елементарна математика: Купувате магнити за хладилник за 100 лв. без фактура, касов бон, накратко без произход. Спестихте 20 лв. ДДС и се лишихте от 100 лв. разход и придобихте магнити за хладилник без да можете да докажете от къде ги взехте!?

Ако ги купите с ДДС – ще платите 20 лв. повече и сумата ще стане 120 лв. с ДДС, но:
1. Имате одказателство, че сте придобили законно магнитите за хладилник.
2. 100 лв. ви се приспадат като разход. Ако на излизане от Еконт данъчните ви поискат документ за произход, вие какво ще им обясните? Рекламната агенция не ги е приложила към пратката или ще си признаете, че вие така сте пожелали?

Защо ви предупреждавам толкова настойчиво?

Напоследък служители от НАП (Национална агенция за приходите), правят проверки и за произхода на рекламните материали – например: Над обекта виси винил. Те ви искат документ, който да удостовери, че сте го купили законно. Законно означава да има издаден фискален документ – касов бон или фактура и приемо предавателен протокол между доставчика и клиента. Ако винила е получен по Еконт – товарителницата замества приемо предавателния протокол. Ако вие сте го купили от рекламната агенция или печатницата “евтино” – без касов бон или фактура, имате проблем.

Да, сивата икономика е примамлива – печелят се пари и не се плащат данъци. Работата на данъчните служители е да търсят укрити данъци, а наш ангажимент е да ги плащаме. В НАП не работят глупави хора и статистически е въпрос на време да ви хванат.

Имайте предвид, че пратките по Еконт и останалите фирми за доставки се следят от НАП (Национална агенция за приходите) и колкото повече отлагате да заработите законно, толкова по-вероятно е рано или късно да бъдете разкрити и тогава е скъпо.

Кликнете на иконката за да посетите facebook страницата на Танграм и да ни отправите запитване или да се свържете с нас

Свържете се с нас
веднага във Facebook!

Viber/ тел: 0876 408 866
Ивайло Манахов

AboutИвайло Манахов

Всички поръчки на рекламни материали са под мой контрол: Ивайло Манахов-управителя на Танграм медия груп ЕООД. Директен имейл: admin@tangram.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *