Фактура не ми трябва

Фактура не желая е равно на бъдещи проблеми с НАП

Фактура = 20% по-висока цена, но тя доказва, че сте придобили законно продукта. Документът за произход (фактурата), понижава вашите разходи. Ако на излизане от Еконт данъчните ви поискат документ за произход, вие какво ще им обясните? Рекламната агенция не ги е приложила към пратката или ще си признаете, че вие така сте пожелали?

Напоследък служители от НАП (Национална агенция за приходите), правят проверки и за произхода на рекламните материали – например: Над обекта виси винил. Те ви искат документ, който да удостовери, че сте го купили законно. Законно означава да има издаден фискален документ – касов бон или фактура и приемо предавателен протокол ежду доставчика и клиента. Ако винила е получен по Еконт – товарителницата замества приемо предавателния протокол. Ако вие сте го купили от рекламната агенция или печатницата “евтино” – без касов бон или фактура, имате проблем.

Да, сивата икономика е примамлива – печелят се пари и не се плащат данъци. Работата на данъчните служители е да търсят укрити данъци, а наш ангажимент е да ги плащаме. В НАП не работят глупваи хора и статистически е въпрос на време да ви хванат.

Имайте предвид, че пратките по Еконт и останалите фирми за доставки се следят от НАП (Национална агенция заприходите) и колкото повече отлагате да заработите законно, толкова по-вероятно е рано или късно да бъдете разкрити и тогава е скъпо.

Кликнете на иконката за да посетите facebook страницата на Танграм и да ни отправите запитване или да се свържете с нас

Свържете се с нас
веднага във Facebook!

Viber/ тел: 0876 408 866
Ивайло Манахов

AboutИвайло Манахов

МОБ ТЕЛ: 0876 408 866; VIBER: 0876 408 866; SKYPE: IVAYLOMANAHOV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *