Танграм – посредник в рекламния бизнес – печатници, вносители

Танграм:

Танграм - Ивайло Манахов

Танграм – Ивайло Манахов

Ивайло Манахов – управител:

Управлявам проектът Танграм от 2001 г.
Услугите ни ползват над 1000 рекламни агенции, дизайнери на свободна практика, студиа за дизайн.
Обслужваме и крайни клиенти, които подбираме по утвърден през годините критерий. Ние не приемаме всеки клиент, защото нашите клиенти се превръщат в наши приятели и е важно да си допадаме от самото начало. Не сме привърженици на теорията, че щом клиента си плаща и има право да се отнася по всякакъв начин спрямо нас. Уважението трябва е взаимно.
Нашата сила е информацията, с която разполагаме и тестваните през годините стотици печатници и доставчици.
Наши подизпълнители са едни от най-големите печатници в България и извън нея.

Известни сме с отговорността, която поемаме при всяка поръчка и с трите, златни компонента:

1. Качество
2. Срок
3. Цена

Когато едно от трите липсва, се провалят и трите. Преди да предложим даден продукт на клиентите и рекламните агенции, извършваме мащабно проучване.
След като сме напълно сигурни започваме да предлагаме със самочувствието, че няма да има проблеми. Благодарение на това постигаме под 1% брак.

0876408866
Ивайло Манахов

През 2003 г. издадохме първия си вестник: Имот днес (online издание imotdnes.com). През следващата година Борса имоти. След това първият вестник на английски в България Bulgarian Real estate totay, както и първият вестник на руски в България: Недвижимость в Болгарии. Списание Имот днес Варна.

Отговаряли сме за печата на списанията на руски: The Sea, Добро пожаловать.

Предпечат и печат на фототипното издание на Алманах Македония

Отговаряме за събирането на средства и издаването на Учебникът по Родинознание с автор Костадин Костадинов


Танграм медиа ЕООД - Елена Литова

Танграм медиа ЕООД – Елена Литова

Елена Литова
продажби, дизайн и предпечат.

Рядко срещано е търговец да е специалист в дизайна и предпечата и точно това попадение е Елена.

Стажуваше още от училище и започна от най-ниското стъпало на рекламния бизнес.

10 години стаж в Танграм

Висше образование Технически университет Варна

0882628848
Елена Литова


Маргарита Манахова

Маргарита Манахова

Маргарита Манахова
главен дизайнер

Средно образование:
Национално училище по пластични изкуства и дизайн акад. Дечко Узунов Казанлък

Висше образование със специалност графика:
Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий

Носи отговорност за всички файлове, които постъпват в Танграм.

Отговаря за окомплектоването на сборните тиражи.


Директния маркетинг:

Висшето си образование в рекламата завършихме на улицата. Никога не сме предполагали, че директния маркетинг е толкова директен :). Прилича на дуел – изправяш се срещу клиента с предварително усъвършенствани думи и похвати се опитваш да му продадеш нещо, от което не е сигурно дали има нужда. Ние продавахме карти за отстъпка за Първа частна болница Медикс във Варна. Вече не съществува – тази черна сграда е построена сега там.

Интересен факт: Докато търсех работа – попаднаха на интервю за масажист точно в тази болница 🙂
Закупувайки карта за 12 лв. – бъдещият пациент ползваше 50% отстъпка при преглед и т.н. После продавахме абонаментни карти за намаление в боулинг и т.н.

Медийни магнати 🙂

Края на 2003 г. ни обзе безумната идея (безумна към днешна дата) да издаваме вестник за имоти. Името ИМОТ ДНЕС го измисли Петко Литов докато разпивахме една неделя. На 30 март 2004 г. излезе брой първи на първият всекидневник във Варна само за имоти – честито ИМОТ ДНЕС!
Двете вътрешни страници излязоха от печат бели, защото Киро и Ники от City R (с тях започнахме предпечата и странирането на вестника и сме длъжни да ги оставим в историята каквито и фалове да е имало) не успяха да разпечатат паусите (тогава преди плаките се ползваха пауси).

С Огнян Асенов стояхме цяла нощ в печатницата докато не излезе броя. Пихме ром, чудехме се как рекламодателите ще приемат липсата на двете вътрешни страници.

Първият ни офис беше в тази къща зад дърветата на ул. Цар Симеон във Варна – срещу сградата на ДЗИ. Качвахме се по едни дървени, стари стълби на последния етаж. Офисът представляваше една стая с под от гредоред и като ходехме всичко се тресеше.

Рекламната агенция:

Рекламодателите във вестника започнаха да ни питат дали случайно покрай вестника не печатаме и визитки. После флаери, после табели и така съвсем случайно се озовахме в рекламния бизнес. И понеже не сме били в нито една рекламна агенция никой и до ден днешен не ни е обвинил, че той ни е научил, а ние сме си тръгнали и подобни прозаични обвинения.

Името Танграм:

При регистрацията на новата ни фирма през есента на 2001 г., трябваше да измислим име и Таня Литова предложи Танграма. попитах я какво е това, а тя отговори: “Ами нещо между Тангра и още нещо”.
Излезе от съда и обяви, че новата ни фирма се казва Танграм. Нямахме идея, че има такава китайска игра –  от седем плочки благодарение на въображението е подреждат фигури на хора, животни, предмети.

Разгледайте нашата Facebook страница.