Танграм – посредник в рекламния бизнес – печатници, вносители

Танграм:

Танграм - Ивайло Манахов

Танграм – Ивайло Манахов

Ивайло Манахов – управител:

Управлявам проекта Танграм от 2001 г.
Услугите ни ползват над 1000 рекламни агенции, дизайнери на свободна практика, студиа за дизайн.
Нашата сила е информацията и информацията кой, какво прави в България.
Наши подизпълнители са едни от най-големите печатници в България и извън нея.

Известни сме с отговорността, която поемаме при всяка поръчка и с трите, златни компонента: Качество, срок и цена. Когато едно от трите липсва, се провалят и трите. Преди да предложим даден продукт на клиентите и рекламните агенции, извършваме мащабно проучване.
След като сме напълно сигурни започваме да предлагаме със самочувствието, че няма да има проблеми. Благодарение на това постигаме под 1% брак.

Танграм медиа ЕООД - Елена Литова

Танграм медиа ЕООД – Елена Литова

Елена Литова – продажби, дизайн и предпечат.

Рядко срещано е търговец да е специалист в дизайна и предпечата и точно това попадение е Елена.

10 години стаж в Танграм

Висше образование Технически университет Варна

Viber § телефон: 0882628848

 

Маргарита Манахова

Маргарита Манахова

Маргарита Манахова – главен дизайнер

 

Средно образование:
Национално училище по пластични изкуства и дизайн акад. Дечко Узунов Казанлък

Висше образование със специалност графика:
Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий

Носи отговорност за всички файлове, които постъпват в Танграм.

Директния маркетинг:

Висшето си образование в рекламата завършихме на улицата. Никога не сме предполагали, че директния маркетинг е толкова директен :). Прилича на дуел – изправяш се срещу клиента с предварително усъвършенствани думи и похвати се опитваш да му продадеш нещо, от което не е сигурно дали има нужда. Ние продавахме карти за отстъпка за Първа частна болница Медикс във Варна. Вече не съществува – тази черна сграда е построена сега там.

Интересен факт: Докато търсех работа – попаднаха на интервю за масажист точно в тази болница 🙂
Закупувайки карта за 12 лв. – бъдещият пациент ползваше 50% отстъпка при преглед и т.н. После продавахме абонаментни карти за намаление в боулинг и т.н.

Медийни магнати 🙂

Края на 2003 г. ни обзе безумната идея (безумна към днешна дата) да издаваме вестник за имоти. Името ИМОТ ДНЕС го измисли Петко Литов докато разпивахме една неделя. На 30 март 2004 г. излезе брой първи на първият всекидневник във Варна само за имоти – честито ИМОТ ДНЕС!
Двете вътрешни страници излязоха от печат бели, защото Киро и Ники от City R (с тях започнахме предпечата и странирането на вестника и сме длъжни да ги оставим в историята каквито и фалове да е имало) не успяха да разпечатат паусите (тогава преди плаките се ползваха пауси).

С Огнян Асенов стояхме цяла нощ в печатницата докато не излезе броя. Пихме ром, чудехме се как рекламодателите ще приемат липсата на двете вътрешни страници.

Първият ни офис беше в тази къща зад дърветата на ул. Цар Симеон във Варна – срещу сградата на ДЗИ. Качвахме се по едни дървени, стари стълби на последния етаж. Офисът представляваше една стая с под от гредоред и като ходехме всичко се тресеше.

Рекламната агенция:

Рекламодателите във вестника започнаха да ни питат дали случайно покрай вестника не печатаме и визитки. После флаери, после табели и така съвсем случайно се озовахме в рекламния бизнес. И понеже не сме били в нито една рекламна агенция никой и до ден днешен не ни е обвинил, че той ни е научил, а ние сме си тръгнали и подобни прозаични обвинения.

Името Танграм:

При регистрацията на новата ни фирма през есента на 2001 г., трябваше да измислим име и Таня Литова предложи Танграма. попитах я какво е това, а тя отговори: “Ами нещо между Тангра и още нещо”.
Излезе от съда и обяви, че новата ни фирма се казва Танграм. Нямахме идея, че има такава китайска игра –  от седем плочки благодарение на въображението е подреждат фигури на хора, животни, предмети.

Разгледайте нашата Facebook страница.