Векторен файл – защо всяка рекламна агенция ми иска това чудо?

Векторните файлове за рекламните агенции днес са цяло чудо и бленувана мечта…Винаги всичко започва от тях, защото благодарение на тях – вие получавате качествен печат:

1. Дали сме цена за изработка

2. Вие клиентите сте приели офертата

3. Ние очакваме от вас файла за печат, защото офертата включва файл за печат от клиента и проблемите започват: Получаваме от вас файл с разширение .jpg, а това нас не ни устройва, защото: В този файл всичко е “запечатано”и ние нищо не можем да вземем като графичен елемент. Няма как и да печатаме, защото ни липсват 300 точки на инч (300 dpi), а това е резолюцията за качествен печат.

Всички проблеми започват от липсата на файлове:

1. Векторното лого е останало някъде в годините, на компютър, който вече го няма

2. Лошата, предишна рекламна агенция не ни го дава, защото не са взели пари докато са ви зарибявали и сега, когато се разделяте – те се инатят, защото се чувстват излъгани. И са прави, защото повечето клиенти с изненада реагират, когато им поискаме пари за да чертаем лого или да измислим ново.
А всъщност ние не сме гении, които измислят лога за секунди – само с едно движение на мишката.
Измисляне на фирмено лого е път, философия, прозрение за същността на дейността на фирмата.
Успешното лого не се създава от един дизайнер. Участва и мениджър на проекта, който преди това е провел разговор с клиента и подава напътствия към дизайнера.

Загубата на време:

Това, че не разполагате с файлове не ви оправдава, защото вие сте длъжни да изисквате и съхранявате всичко, което касае вашият бизнес, а файловете за печат, лога и т.н. са лицето на вашата фирма и без тях няма как да разполагате с качествени рекламни материали.
Липсата на файлове директно “отваря” работа на нас, което автоматично означава инвестиция на време = пари, с които да платите нашето време и ето – вие започвате да губите пари и време, защото с това време ще започнете да издирвате вашите файлове по фирмени компютри, рекламни агенции, бивши служители и т.н.

Какво очакваме от вас?

1. Фирмен знак (лого) с някое от разширенията: .cdr, .pdf, ai, .eps, .tif, .psd

2. Снимки 1 мгб поне

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *