На бял свят е едноименната книга на Мариан Желев

Първи 55 книги в офиса на Танграм и почерпка от страна на автора Мариан Желев

Първи 55 книги в офиса на Танграм и почерпка от страна на автора Мариан Желев

Издавали сме собствени вестници и списания, но никога не съм писал собствена, затова пък днес излязоха от печат първите 55 книги на сборника от разкази: “На бял свят”.

Отдавна “навивам” автора – моят приятел Мариан Желев да събере в едно издание невероятните си къси разкази – в 99 % по действителни случаи от неговото житие и битие.

Невъзможно е да опиша по-оригинално от него съдържанието на книгата, защото вече поясних в началото, че все още не пиша книги. За сметка на това аз и екипа на Танграм помогнахме технически за да излезе книгата на бял свят.

Ами ето и заглавието е магично – на бял свят се раждат деца, идеи, а вече и книги…Всяко раждане е плод на идеи, намерения, житейски опит, усилия, противоречия…, но когато се случи всички се веселят и чашите звънят.

Звъняха и в офиса ни днес – по-скоро ги държахме докато пиехме уиски, с което Желев почерпи – ами истински писател – черпи с уиски, въпреки че има собствена, превъзходна ракия (правим я заедно и затова съм сигурен)

Ето и информация за официалното представяне на книгата

“Един, два, три опита да разберем дали автор на художествена литература е представял своя книга в хижа. При това – както си му е редът. Или както трябва да се говори за литература в хижа: с приятели, четене, с китара и с много настроение. Резултатът: до този момент няма регистрирано подобно събитие, поне официално. Макар това да не е толкова важно, защото статистика все води до нещо скучно. Литературата, планината, приятелите, хижата, стопаните – това вече е друга приказка.
Хайде да я разкажем заедно!”

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *