Как да станете част от млм система

Част втора

Влизането

Колкото си по-високо по веригата - парите са повече

Колкото си по-високо по веригата – парите са повече

Вие се прибирате вкъщи със смесени чувства. Мисълта за собствен бизнес и за работа без шеф на главата е изключително примамлива, особено ако настоящият ви шеф е непоносим, заплатата е неудовлетворителна, или сте безработен. Вашата позната се обажда отново след ден-два, пита дали ви е харесала презентацията, дали ви е заинтересувало предложението, имате ли някакви въпроси, нужни ли са допълнителни уточнения и ви кани отново да се видите.

Презентацията ви е харесала и продуктите (или услугите) изглеждат качествени и достъпни. Вашият интерес е нарастнал и вие приемате и втората среща. На нея ще ви обяснят, че само срещу нищожната сума от 15 лв. (или евро) можете да се включите и да започнете да градите мрежа и да имате собствен бизнес, без шеф и без строго определено работно време. Работите, когато искате, колкото искате и с когото искате. Отново ще подчертаят, че вие сте един от първите и ако се размърдате, потокът от пари сам ще потече.

Звучи страхотно! Вие внасяте началната сума и влизате в отбора. Честито! В някои компании обаче точно тук ще ви споменат между другото, че през първия месец трябва да направите оборот от 100 лв. (или евро), иначе ще си изгубите правата. Вече започват да ви обземат първите съмнения. Няма страшно – веднага ще ви уверят. Та вие имате много контакти. Само ги прозвънете, обяснете на вашите познати, приятели, роднини, съученици от гимназията и колеги от университета с какво се занимавате и те ще бъдат запленени от продуктите, които предлагате и ще поискат да ги ползват. Съвсем бързо ще направите нужния оборот. Или още по-добре – поканете ги на презентация – вашият „спонсор” или „гуруто” от София, което е в града ви „само още няколко дни” ще ви помагат.

И така, вдъхновени от окуражителните думи, вие се залавяте за работа. Започвате да звъните телефон след телефон и да обяснявате възторжено. Оказва се обаче, че вашите познати не се нуждаят от съответните продукти, цената им се струва висока, ще си помислят и ще ви се обадят „по-нататък”, или просто „нямат време” в деня на презентацията.

След 5-10 отказа вече сте изтощени и отчаяни.

Споделяте лошите преживявания и мрачните мисли с вашия „спонсор”. Ще получите нова ободрителна реч или леко „набиване на обръчите” – явно не сте достатъчно мотивирани, говорите празни приказки, че искате да сте незивисими, не вярвате достатъчно в продуктите, не сте обяснили с точните думи, не сте били убедителни или просто не сте попаднали на точните хора.

Тук мимоходом ще ви споменат, че „има още един вариант”: може да внесете тези 100 лв. (или евро), все едно, че сте направили необходимия за месеца оборот, а последващите поръчки няма да ги плащате и ще ви се приспадат от внесената сума. Та 100 лв. (или евро) пари ли са в днешно време? Нали не сте забравили, че искате да бъдете независими, със собствен бизнес и богати? Можете ли да постигнете това в друга сфера на съвременния живот с толкова малко пари? Естествено, че не можете, това е златната ви възможност – не я пропускайте! Получили сте втора порция вдъхновение, увереността ви е „на макс” и сте готови за нови битки.

Иван Стоянов

Следва продължение

Един коментар по “Как да станете част от млм система

  1. Pingback: Как да станете част от млм система | Танграм рекламна агенция

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *