Безпроблемно тръгване през зимата

Тези дни във Варна е малка Арктика, но това го знаят само живущите във Варна. Вчера обяснихме на колеги – рекламна агенция от друг град, че тук вали сняг и те казаха, че и при тях валяло и какъв е проблема :)
Ами проблема е, че снегът във Варна вали хоризонтално поради ужасния вятър и се получават навявания, които затварят пътищата.
В подобни дни печатниците и въобще фирмите пускат служителите си по-рано за да се приберат – бих употребил силния израз НЕВРЕДИМИ.

Сами виждате петното асфалт, в което вкарах колата

Сами виждате петното асфалт, в което вкарах колата

В тази връзка ви предлагам моето решение за безопасно потегляне на следващия ден:

За разлика от останалите, които панически паркираха и тръгваха да се прибират – аз паркирах колата, хванах лопатата и изчистих до асфалт петно с размера на колата.

После се качих и я вкарах в петното асфалт. Така дори да завали – колата е като покрив върху петното асфалт.

На следващата сутрин дори колата да е позарината от снегорини – бързо ще я откопая и ще тръгна от асфалт, а не от лед…

Сутринта колата дори не беше затрупана, защото не беше валяло и просто се качих, подгрях и тръгнах….

Докато псуваме кмета на Варна – можем да хванем по една лопата и всеки да изчисти място за своята кола. Ако случайно “удари” няколко лопати и на пътя пред блока, съседа също удари няколко лопати и трети съсед също – животът ни ще е много по-нанапсуван…., но всички гледат да не се минат и псуват снега, кмета, снегорините – виекйи като хъскита срещу бялата пустош.

И нещата отново са в наши ръце:

1. Примерно докато си чистим колата – е просташко управляващият джип да ни покаже превъзходството си като нарочно мине наблизо и ни залее с киша.

2. Да си купим зимни гуми, защото като закъсаме ние – ще закъсат и тези след нас, които нямат вина, че ние сме малоумни, но нали същите тези на опашката зад нас ще излязат да ни бутат не защото им се бута, а защото ще стоят в колите.

3. Да изринем няколко лопати сняг, а не да не се минем, че сме проявили усилие. Всяко движение е полезно.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *