WordPress – инструкции, ръководство за ползване

Ръководство, инструкции за wordpress

Какво е wordpress?
WordPress управлява всичко в сайта – текстове, снимки, новини, продукти, галерии, промоции. WordPress е надежден. WordPress се разработва от хиляди програмисти по целия свят. WordPress ползват и големи и малки световни фирми и марки.

Един познат програмист каза, че ще ми програмира сайт за един месец…
Какво значи да програмира сайт!? Аз ви предлагам система, която е измислена и се поддържа от хиляди програмисти по целия свят. За какъв месец говорите след като стандартната инсталация на WordPress отнема няколко часа и ще ви струва 50 лв.
Да не би да искате да кажете, че вашият приятел програмист ще ви програмира сайт за 50 лв.!?

Какво е WordPress?
WordPressе софтуер, който управлява всичко в сайта – текстове, снимки, новини, продукти, галерии, промоции. Подобно на Windows-а, който като пуснете компютъра се зарежда и ви позволява да ползвате компютъра като създавате папки, текстове и т.н.. така и WordPress управлява съдържанието в сайта. В тази връзка – WordPress е невероятен при създаване на сайтове за всякакви бизнеси.

Кой го е измислил?
Върху WordPress работят хиляди програмисти, които непрекъснато и безвъзмездно подобряват функционалността на WordPress. Поради участието на толкова специалисти - WordPress е стабилен и надежден, гъвкав като приложение и харесван от google. Какво избирате: Сайта създаден от един или няколко програмиста или от хиляди?

Колко струва?
WordPressе безплатен подобно на интернет, който е също ничий и безплатен. Плащаме само на фирмата доставчик на интерент, което ни позволява да виждаме мрежата. Същото е и при WordPress – софтуерът се тегли безплатно, но за да успеете да инсталирате сами – ще трябва да прочетете повече за инсталацията.
Стандартната инсталация струва 50 лв.

От какво печели WordPress?
Обясних вече – WordPress е безплатен. Представете си, че програмисти са решили да направят софтуер, който да е надежден, същевременно да се конфигурира бързо и да е удобен за всякакви проекти.
Създавайки подобен софтуер програмистите в началото дават от себе си, но на следващ етап по WordPress се увличат още и още програмисти и всеки, който желае предлага нововъведения.
И въпреки, че WordPress е безплатен – програмист ще ви вземе пари за инсталация, превод, инсталация на удобни плъгини и приложения – и ето как програмистите изкарват пари от WordPress, а вие получавате сайт на добра цена :)

А дизайна?
Задавате правилен въпрос, защото дизайн на сайт е разтегливо понятие. За “уникален дизайн” може да ви поискат между 250 и …няма таван.
Аз ви предлагам да посетите тази безплатна галерия, да си изберете шаблон и да действаме.
ВАЖНО! Дизайните, които ще видите са безплатни – те влизат към инсталацията от 50 лв., НО:
Ако желаете промени като цветове, картинки – договаряме допълнително заплащане.
Преводът на български се заплаща 50 лв. – посетете галерията тук

Разбира се предлагаме и платени дизайни, които можете да разгледате тук и ще видите страхотни неща от порядъка на около 100 лв. И пак повтарям – всичко е безплатно докато не се намеси човешката ръка :) – сега разбрахте ли схемата – безплатно е за тези, които могат сами, а тези които нямат познанията – плащат, но не много :)

Какво се иска от мен?
1. От вас се иска да си изберете дизайн
2. Да изберете домейн – името на сайта www.
3. Ако го хоствате при нас (сървър, на който сайта стои за да е видим 24 часа) – 60 лв. на година (5 лв. на месец)

Един коментар по “WordPress – инструкции, ръководство за ползване

  1. Здравейте :) Колко би ми струвало, ако прехвърлите стария ми табличен дизайн (така каза мой познат, който го прави преди 10+ години сега е зает и не може да го префасонира), на WordPress. Събирам оферти в момента. Какво представлява сайта има 1 страница, която е Home+5-6 страници (обмислям да махна 1 може би) + респонсив да е сайта на всичките му страници. Нужна ми е ориентировъчна цена. За Home страницата ще искам да има една странична колона, в която да излизат някои новини от страница в сайта. Имам предвид правя страничка “Актуално”, тя няма да е видима в менюто, но в нея периодично ще пиша някои неща ( искам да знам дали е възможно това нещо)+една по-голяма площ с показване на страница Home. Тоест искам при Home съдържание да има една странична колона, но това да не е типичната странична лента в WordPress, която съм виждала по блоговете, където има календари, последни публикации. Кажете идеите ми реалност ли са или фантазия и колко ще струва. Благодаря предварително:)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *