Как се формират Рекламните отстъпки?

 

Отстъпки, отстъпки, отстъпки....

Отстъпки, отстъпки, отстъпки….

Сайтовете за групово пазаруване наложиха модата на огромните отстъпки. От години всеки говори за отстъпки. Витрините крещят с до 10%, до 50%, до 70 %…

Всеки път, когато някой ми направи отстъпка и се чувствам виновно. Според мен отстъпката, която ми подаряват са пари, с които ощетявам отсрещната страна.

Не казвам, че не се опитвам да извоювам по-добра цена от печатниците, но това са случаи, в които договарям цените за години напред.

Пиша за злободневните отстъпки, с които някой си прави илюзии, че ще ме задържи за клиент и утре ще изкара загубените пари днес….

Докато крадците са престъпници, защото са взели нещо, което не е тяхно – никой не обсъжда начина на формиране на печалбата в други бизнеси и до колко е морално да удвоиш цената за да парадираш с отстъпка до 50%.

Хората сме си направили някакви правила, според които всеки може да печели колкото може и това е така, защото живеем в така наречения капитализъм, чиято цел е натрупване на капитал, който да привлича още и още….

Благодарение на тази порочна система банките с години са трупали капитали и никой не ги е съдил. Защо банките не правят отстъпки?

Защо бензиностанциите правят символични отстъпки от няколко стотинки на литър.

Защо банките и бензиностанциите не рекламират в сайтове за групово пазаруване? А енерго-разпределителните дружества? А да сте чували обществени поръчки да се продават чрез сайтове за групово пазаруване?

Каква отстъпка са ви правили частни съдия изпълнители?

2 коментара по “Как се формират Рекламните отстъпки?

  1. г-н Манахов, проблемът който представяте е изключително актуален. Ще ме извините че не се представям с валиден адрес, но моля да допуснете моя коментар. Отстъпките са хубаво нещо, особено когато са обоснвани, а не “прицелени” някъде в светлото бъдеще. Хубаво е да се правят отстъпки. стига да не се правят от хора които не трябва да ги правят защото са принудени от обстоятелствата. Такива хора има и във вашият град, жалко че рядко биват забелязани… и съответно тихо ще изчезнат… защо ли?

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *