Защо Танграм рекламна агенция не участва в Обществени поръчки

Сайтът ни е е на добри позиции в google и непрекъснато получаваме запитвания за участие в обществени поръчки…

По регламент за да е валидна процедурата по дадена обществена поръчка – са необходими три оферти – от три рекламни агенции.

На практика още преди конкурса, ВЕЧЕ е избрана рекламната агенция и останалите две са параван.

Поради тази причина на всички запитвания отговаряме, че не проявяваме интерес, а на някой дори казвам, че ще получат оферта за 50 лв. Ами така де – това да ни е далаверата от обществената поръчка – нашият малък дял в порочната схема.

Чиновник зашива джобовете си за да не се изкуши да ги напълни

Чиновник зашива джобовете си за да не се изкуши да ги напълни

Знайни и незнайни, дребни, чиновнически душици стоят по цял ден в едни кабинетчета и само мислят каква дребна далаверка да сглобят.

Докато реалния бизнес по цял ден ухажва клиенти, прави компромиси, работи по нощите за да плати данъците на чиновничетата за да ги има, последните пък гледат как да откраднат повече пари от първите и това е толкова порочна практика, че граничи с черния хумор: Един работи и плаща на друг за да го краде…и на това му викат нормална държава….

За мен логично е следното: Община Варна събира целия рекламен бизнес от Варна и започва дискусия как Варна да се рекламира, защото от това колко добра ще е рекламата зависят и приходите на рекламните агенции във Варна – колкото е по-голям човеко-потокът от туристи във Варна, толкова рекламни материали поръчва бизнеса. И ето я връзката: По-добра реклама на Варна – повече приходи за всички.

А защо не – рекламните материали да са изработени на себестойност за да се достигне максимален тираж и ефективност. Когато нещо се прави с идеална цел – резултатите са колосални. Тогава няма как някой да му скимне да обжалва поръчката и процедурата да бъде блокирана.

В крайна сметка парите, които се харчат за реклама са на всички нас и не е нормално тези пари да бъдат крадени, защото на практика се върши огромно престъпление: Има едни пари за реклама, но вместо да се привлекат специалисти и тази реклама наистина да проработи, се крие от същите тези специалисти, поръчва се реклама не за да сработи, а за да е по-лесно да се откраднат парите и всъщност вместо да спечелят стотици хиляди – спечелват няколко крадци….

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *