Как рекламирах Танграм рекламна агенция с ваучер на Google Adwords – част първа

Ето за този тип реклама в Google Awords става въпрос - на снимката ясно се вижда рекламният линк на Танграм рекламна агенция

Ето за този тип реклама в Google Awords става въпрос – на снимката ясно се вижда рекламният линк на Танграм рекламна агенция

Тази седмица съм решил да нагазя в дълбоки води и да предизвикам интереса и мненията на големи, „интернет акули”…

Преди няколко месеца клиент ме попита за платени линкове Google и така започна моето запознанство с Google Adwords.

Накратко: Google Adwords е програма за реклама в google. Това са онези линкове, които като търсите се появяват горе, отстрани или долу и са на блед фон.

Смея да твърдя, Google Adwords задава ново направление на рекламата или по-точно на правилата за плащане.За разлика от сайтовете и порталите, където си купуваш банер и ти казват, че плащаш примерно 100 лв. за 1000 показвания (и практически няма как да се види дали е така) – при Google Adwords плащаш само ако са кликнали на линка – в смисъл: Дори клиента да е видял линка с името на фирмата – например: Танграм рекламна агенция – плащане има само ако е посетен сайта.

Google Adwords предлагат и оценка на всеки клик, в зависимост от бизнеса – от 0,05 лв. на клик – до….таван няма. За някой бизнеси кликът може да стигне 100 долара и повече.
Google Adwords има сложна система за контрол на кликовете и контролират дали някой случайно не е решил да изчерпи лимита на конкурент.

Както вече споменах в част първа – Google дават възможност всеки, който не е в състояние да си позиционира сайта по естествен път – да съкрати времето като си купи линкове.

Утре след 9 часа сутринта очаквайте част втора….

Ивайло Манахов

Един коментар по “Как рекламирах Танграм рекламна агенция с ваучер на Google Adwords – част първа

  1. Pingback: Как рекламирах Танграм рекламна агенция с ваучер на Google Adwords – част втора | Танграм рекламна агенция

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *