АРА (Асоциацията на рекламните агенции) се прекръсти на БАКА

Статията е по действителен случай. Всички лица и събития са художествена измислица на автора.

Един от най-бленуваните предмети в казармата беше БАКАта. БАКАта беше основният инструмент на старшината за въздействие върху съзнанието и най-ниските, войнски страсти.

В БАКАта вреше чорбата, която даваше на изстрадалото, войнишко сърце – краткотраен мир и свобода. Всяка лъжица чорба вливаше свежи сили в изнуреното тяло.

Приликата с лица и събития е случайна

Приликата с лица и събития е случайна

До БАКАта освен старшината – почти безпроблемен досег имаха и някой заслужили стари кучета. Най-заслужилите се бяха доказали пред старшината като доносници – предаваха кой е вкарал ракия, кой цигари…. Доносниците стояха винаги близо до старшината – подобно на уличните помияри, които са винаги близо до този, който ги храни.

Доносниците бяха близо до БАКАта и оцеляваха при всякакви катаклизми. Подобно на лоените петна в чорбата – те винаги изплуваха най-отгоре и независимо от строя – те бяха винаги сити и доволни.

Имаха зализани перчами и мазни шкембенца. Докато всички останали маршируваха и тренираха – те ходеха на важни мисии със старшината. Основният маршрут беше в склада, а основната задача как да се приберат настрана повече блага и да се изядат тайно от другите.

Накой от доносниците си сложиха и очила за по-интелигентен вид и се движеха между останалите и с вида си – респектираха всички останали да не си и помислят да им вземат топлото място до БАКАта, защото те се подмазваха най-много, издаваха най-много и крадяха най-много.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *