Кауфланд Владиславово, Варна – изпитание за живущите наоколо част III

От лятото живущите в района на Кауфланд Владиславово – Варна са зрители на безплатен тест драйф на автомобили.

Тестовете започват по различно време, а в дългите, зимни дни – още в 20 часа.

Интересен факт: Колите се движат с висока скорост, а свиренето на гуми може да подлуди и най-закоравелите фенове на истерично форсиране на двигатели. Въздухът се напоява с мирис на изгорял каучук от свистящите гуми.
Пазаруващите в Кауфланд Владиславово тичат през глава към колите си.
Децата запушват ушите си с ръчички и въпреки това охраната на Кауфланд дори не излиза да провери какво става.

Друг факт: На многобройните позвънявания на 112 – реакцията е появяване на полицията след половин час. В повечето случаи патрулката дори не приближава групата самозабравили се младежи. При едно от събитията около полунощ – след подаден от мен сигнал и след появата на патрулката – слязох и попитах защо не вземат мерки.
Отговорът беше – защото на паркинга нямали правомощия!?

Попитах защо не повикат пътна полиция за да засече състезателите с повече от 50 км. в час и да им напишат актовете. Отговор не последва.

Една от вечерите беше белязана с няколко мои обаждания на 112 и накрая директно ме свързаха с полицията и директно ги попитах: За какво харчат бюджета от 1 млрд. лева годишно след като не успяват да се справят с подобен проблем.

Преди два месеца отидох при зам. управител на Кауфланд Владиславово и му предложих да реши проблема като се поставят бариери на входовете на паркинга (подобно на Кауфланд до МОЛ Варна).

За два месеца нищо не се е променило….пиша всичко това за да предупредя, че при тия вандалщини може да се стигне до инцидент….

А ето и останалите ми писания на тема Кауфланд:

1. Убиват птици в Кауфланд Варна

2. Кауфланд Варна Владиславово – изпитание за живущите наоколо

3. Кауфланд Владиславово – изпитание за живущите наоколо – част II

 

 

 

 

Един коментар по “Кауфланд Владиславово, Варна – изпитание за живущите наоколо част III

  1. Снощи (1.12.2011 г.) поговорих с охраната на Кауфланд и попитах защо след като имам уверение от централата на Кауфланд, че охраната през работно време ще се намесва – тя всъщност дори не излиза на паркинга.
    Отговорът беше, че и да излезели няма полза….тези гонкаджии дори били изкривили няколко знака на паркинга, стълб от осветлението също бил изкривен, но въпреки тези произшествия – управителят на Кауфланд не е подал писмена жалба в полицията!?
    Споделих, че утре някоя от колите може да се вреже в самия магазин и още по фатално – в някой пазаруващ или паркирала кола….охраната повдигна рамене…

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *