Дизайн и предпечат на визитки

С подобни файлове разполагат уважаващите себе си фирми

С подобни файлове разполагат уважаващите себе си фирми

Когато преди години за първи път видях тази схема за разположение на дизайна – не повярвах на очите си.

Описан е цвета на буквите, височината, отстоянието, шрифта, височината на логото и отстоянието от ръба на визитката.

Стоях, гледах безмълвно и ми стана обидно, че по света го правят по правилата, а тук непрекъснато преглъщаме коментари от сорта: “Еди къде си не ми взеха нищо за дизайн на визитките…” или “60 лв. за дизайн – не е ли скъпо?”, а най-си падам по: “….абе измислете нещо там – нали сте дизайнери :)

Ами ето – хората измислят, проектират, изчисляват пропорции, за което получават пари, а клиента самочувствие, че дизайна на визитката му е “пипнат” на световно ниво.

Да не говорим, че когато нещата са зададени и създадени по подобни правила – няма да възникват въпросите: “Ами той шрифта защо не е същия?” или “…синьото защо не е една идея по-синьо?”

Шрифта не е същия, защото сте хвърлили последната визитка и сте подали командата “Искам я същата…”. Добре е, че знаете какво искате, но ако шрифта визуално е неразпознаваем – дизайнера трябва да отдели време за да сравнява шрифтове. Въпреки, че според вас това му е работата - според него вие би трябвало да знаете кода на вашия си шрифт и така ще се избегне ситуацията, при която дизайнера е отбил номера – замествайки шрифта (защото сумата, която ви е поискал се е изчерпала), а вие недоумявате защо шрифта ви е друг – въпреки, че сте дали последната си визитка.

Уважаеми клиенти или посетители – моля ви уважавайте собствения си бизнес.

Визитката е първия, а понякога – последен досег с клиента. Не претупвайте компонента дизайн, а си платете за да имате качествено представяне на бизнеса чрез вашите визитки и да не изпадате в конфузната ситуация – дизайна първоначално да ви е безплатен и като решите да смените печатницата или рекламната агенция да не ви дават дизайна, защото първоначално не сте го заплатили.

Ивайло Манахов

Един коментар по “Дизайн и предпечат на визитки

  1. Здравейте! Искам да ви помоля за оферта -предпечат и отпечатване на детска книжка със следните параметри:
    А 5, Формат 70Х100/16;обем-16стр;корица картон-ламинат;подвързия-мека,шита с 2 телчета.Моля също така да напишете възможната дата за изпълнение.Благодаря

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *