За БДЖ децата ни явно са престъпници

Синът ми е във втори клас и ще пътува за пролетната ваканция с влак. Забелязах, че миналогодишната карта е с изтекъл срок и се заех с изваждането на нова карта за намаление.

Влязох в сайта на БДЖ и с изненада видях, че е обновен. Обновената визия ме окрили, че ще намеря бързо конкретна информация какви документи са необходими. След 10 минутно обикаляне по страниците най-после открих – вижте страницата, и прочетох следното:

“картата се издава на деца от 7 до 10 навършени години срещу документ, удостоверяващ възрастта. Дава право на закупуване на билети с 50% намаление в първа и втора класа. Цената на картата е 1 лв. и е с валидностен срок една година от датата на издаване.”

Понеже нямаше конкретен документ – взех ученическия бележник и личната карта и тръгнах към гарата.

30 март 9:15 часа – ЖП гара Варна – гише за издаване на карти: Насреща ми служителка, която обясни, че трябва акт за раждане.

Обясних, че в сайта е написано документ, удостоверяващ възрастта” и аз извадих миналогодишната карта, личната карта и ученическия бележник. Тези документи обаче не били достатъчни и трябвало акт за раждане!?

Госпожата все пак започна да пише картата и мърмореше раздразнително като насочи недоволството си и ми заговори директно на “ТИ”. Заявих, че утре може да остане без работа и ако дойде на интервю – никога няма да я взема. Помолих да не ми говори на “ТИ”. Ефект никакъв – цитирам: “Искаш ли да не ти издам картата и да те върна!?”

Казах да я върне ако иска проблема да стане още по-голям и в този момент тя наистина ми върна документите.

Попитах я къде да намеря нейния шеф и когато го издирих (ръководител смяна) се оказа, че всъщност аз съм виновен, че незнам, че трябва акт за раждане!?

Помолих го да вземе мерки подчинените му да не се обръщат на “ТИ”. Той заяви, че щял да обърне внимание на служителката. Помолих да я извика, но той отказа под предтекст, че чакал да звънне телефона. Обясних и на него, че БДЖ е държавна фирма и по тази логика ние субсидираме нейното съществуване.

Той явно не ме разбра и когато помолих да напиша жалба – той ми даде кариран лист :) , но като поисках втори лист за жалба против него – прибра и този лист.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *