Държавата пазарува сувенири за 1.6 млн. лв. – хавлии, шалчета, вратовръзки, флашки, значки, водоустойчиви сакове

Министерството на икономиката, енергетиката е обявило обществена поръчка за рекламни материали за над 1,6 млн. лв. за 32 вида сувенири, а парите са осигурени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, съфинансирана от Европейския съюз. Парите са част от членски внос на България към ЕС – 435 млн. евро годишно.


Остава надеждата, че хавлиите поне ще са произведени в България

Остава надеждата, че хавлиите поне ще са произведени в България

Между Коледа и Нова са поръчани брандирани хавлиените кърпи за плаж, дамски копринени шалчета и мъжки копринени вратовръзки.

Икономическото министерство поръчва: моливи, химикалки, ключодържатели, шапки и фланелки, раници, флашки, календари, магнитчета, часовници за бюро, визитници от естествена кожа, гюлчета с розово масло, дъждобрани, термоси, сакове и водоустойчиви якета с подплата с качулка в яката, колан за пристягане в кръста и два непромокаеми външни джоба.

Луксозните подаръци за срещи на високо ниво – 1000 бройки на цена 150 хиляди лв. – реплики на съдове от български съкровища, с посочено наименование и произход, плакети, кристални изделия, стъкла с различни форми, преспапие, големи и малки порцеланови купи и чинийки, метални чаши.

Значки - 45 хиляди лв.
Флашки - 80 хиляди лв.
Кожени визитници – 88 хиляди лв.
Водоустойчиви сакове с изискване за специални отделения за обувки

Отварянето на офертите за всички тези рекламни материали ще стане на 11 февруари.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *