Как да си направя рекламна агенция?

Тия дни ми звъннаха да ме питат: “Как да си направя рекламна агенция?”

Доживях да ме питат вече и затова, а след като има интерес към дейност или бизнес, значи е време да се изкарат пари. Нагло прозвуча нали?

Може би в мен има някакво излишно самочувствие и то вид комплекс за малоценност от факта, че вече ставаме търсена рекламна агенция. За моя радост не само за 100 визитки, а за стратегии в рекламата.

Ще открехна една малка скобка и ще ви споделя малко тънкости, а ако искате да узнаете всичко – съм готов да ви отговоря на всички въпроси – примерно за сумата от 10 000 лв. без ДДС :)

А малките тънкости са: През 2000 г. пристигнах във Варна и започнах да ходя на интервюта за работа. Това продължи около две седмици. Омръзна ми и реших да започна каквото и да е.

Попаднах във фирма за директен маркетинг. По офиси и магазини, се продаваха абонаментни карти за първа, частна болница “Медикс” във Варна (вече не съществува). Картите струваха 12 лв и даваха отстъпка от цените.

До края на 2003 г. се занимавах с това, докато не почувствах, че мога да продам хладилник в Антарктида или ракия на кръчмар. Със съдружничката ми Таня Литова решихме да имаме собствена рекламна агенция и направихме фирма (ТАНГРАМ ДЗЗД). После заработихме в собствен офис, който беше една стаичка в стара сграда срещу ДЗИ във Варна. Решихме да издаваме собствен вестник ИМОТ ДНЕС.

През 2005 г. създадохме on line изданието www.imotdnes.com , който по идея на Милчо Матев от Агенция Имоти Варна лансирахме като Порталът за имоти на Варна

През 2008 г. излезе брой 1 на единственото, лъскаво, варненско списание за имоти ИМОТ ДНЕС ВАРНА

И така, а за това – как се изгражда рекламна агенция и как работи размислих – нищо няма да кажа безплатно – искам си парите :)

Докато се чудите, разгледайте сайтовете на Танграм медиа ООД Варна:

Главен сайт на Танграм рекламна агенция www.tangrambg.com – на денонощие влизат около 100 уникални потребителя

Сайт за печатна реклама – офсетов и цифров печат – www.print.tangrambg.com

Сайта за външна реклама – табели, винили, фолиа, транспаранти – www.outside.tangrambg.com

Сайта за уеб дизайн и създаване на сайтове – www.web.tangrambg.com

Сайт за поръчка на обикновени и маркови сувенири – за реклама или подарък в единична бройка – www.suveniri.tangrambg.com

Сайт за поръчка на знамена on line – българско знаме, знаме на европейския съюз, фирмени знамена по поръчка – www.znamena.tangrambg.com

И най-новия проект – bilbordove.com

За контакти:

Ивайло Манахов

052-646-00

Skype: ivailomanahov

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *