Флаери-анализ на най-ниската цена за печат в google

Всеки ден получавам десетки запитвания за цени за печат на флаери. Всеки път по телефона чувам: “Ако може веднага”. Ами може – как да не може – забивам една цена каквато там ми е дошла. Така и запитващия доволен, че е получил цена и съм доволен, че не съм го размотавал :)


Понеже сайта ни е на първа страница в google и едно от основните ни занимания е да даваме цени на забързани клиенти. Системата е следната – рекламната агенция на въпросния клиент е дала цена за печат на флаери. Клиента обаче няма голямо доверие на рекламната агенция и набързо прави разходка в google.

Естествено – той е много зает и превърта само първа страница. Звъни и пита наред и на всеки казва, че много бърза. Разбира се, че бърза – той си гледа неговия интерес и аз не се сърдя, защото сайта ни е на първа страница и никъде не съм написал, че не отговаряме на спешни запитвания.

Човекът си пита и аз му отговарям. Той е щастлив, че цените които е чул в своето няколко минутно изследване са по-високи и с удовлетвоерние вади парите и плаща флаерите си в рекламната агенция, която по принцип го обслужва.

Може би не трябваше да отварям очите на слепите, но нека този вид клиенти да знаят, че агенциите които са на първа страница в търсачките имат опита, познанията и екипа за да постигнат подобна позиция.

Това означава, че никой от тези знаещи професионалисти няма да се хване на въдицата: “ако може веднага цена, че бързам”. Колегите също като мен “забиват” една цена и така ви “подаряват” за още един тираж на рекламната агенция, която до сега е приемала поръчката.

И понеже всички в България разбират от реклама и тарикатлъка е закодиран в гените ни, призовавам “бързащите” – да прочетат всичко това и да си намерят рекламна агенция, която да ползват с години.

Така се създават невероятни неща, защото и двете страни разучават начина на мислене на другия и нещата вървят сравнително спокойно и успешно.

Ивайло Манахов

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *